Menu Zavřít

Acerbis míří do Pardubic

15. 2. 2008
Autor: Euro.cz

CzechInvest Mgr.

EBF24

Společnost Acerbis Italia bude nedaleko Pardubic vyrábět součástky pro motorky a pro osobní i nákladní auta. Do závodu v Moravanech nad Loučnou chce investovat přes sto milionů korun. Práci zde najde na pět desítek specialistů.
Firma si vybrala několik let opuštěný areál, v němž v sedmdesátých letech místní státní podnik repasoval až tři tisíce motorů nákladních vozidel ročně. „Investice společnosti nejenže oživí rozpadající se budovy, ale nabídne i práci několika desítkám lidí v obdobném oboru, který má v regionu dlouholetou tradici,“ říká Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka vládní agentury CzechInvest.
Firma bude v Moravanech vyrábět především palivové nádrže a sedla pro motocyklový trh. Nádrže bude produkovat i pro nákladní automobily, stavební, silniční či zemědělské stroje. Technologie Acerbisu umožní v Moravanech v budoucnosti vyrábět i luxusní designový nábytek. „V České republice jsme se rozhodli investovat, protože nabízí ideální polohu uprostřed západních, středoevropských a východoevropských trhů,“ říká generální ředitel Acerbisu Czech Stefano Goisis.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).