Kde sledujete novinky vašeho oboru, případně novinky využitelné pro váš obor?Hana Malíková, Hügli Food s. r. o., ZásmukyTento druh informací čerpáme z odborných specializovaných časopisů, na veletrzích a výstavách, ale také při různých školení, jako jsou například námi pořádané kuchařské tréninky.
Kde sledujete novinky vašeho oboru, případně novinky využitelné pro váš obor?
Hana Malíková, Hügli Food s. r. o., Zásmuky
Tento druh informací čerpáme z odborných specializovaných časopisů, na veletrzích a výstavách, ale také při různých školení, jako jsou například námi pořádané kuchařské tréninky. Některé informace získáváme i od profesních organizací, jako je Cech cukrářů a kuchařů ČR. Inspiraci hledáme rovněž u našeho švýcarského majitele, když sledujeme, co zavádí do výroby pro tamní trh a zvažujeme, zda je tento produkt vhodný i pro trh český. Samozřejmě se také díváme na to, co má konkurence. V tomto případě jsou pro nás informačním zdrojem rovněž veletrhy, ale také tisk - inzerce naší konkurence, kontakty s obchodními partnery, návštěvy v obchodech, kam konkurence dodává své zboží.
Ivan Osvald, ALMA, Nová Bystřice
Hlavní zdroje těchto informací máme čtyři: průzkum trhu, odbornou literaturu, účast na veletrzích, významným zdrojem těchto informací jsou pak kontakty s obchodními partnery. Z odborné literatury to jsou jak odborné časopisy, tak jejich studium v knihovně. Důležité jsou v tomto směru i kontakty s vysokými školami a některými institucemi - jmenoval bych v první řadě Vysokou školu ekonomickou, ale také Hospodářskou komoru Jindřichova Hradce, které nám přinášejí řadu cenných a potřebných informací.