Menu Zavřít

Anketa

22. 4. 2003
Autor: Euro.cz

Kde sledujete novinky vašeho oboru, případně novinky využitelné pro váš obor?Hana Malíková, Hügli Food s. r. o., ZásmukyTento druh informací čerpáme z odborných specializovaných časopisů, na veletrzích a výstavách, ale také při různých školení, jako jsou například námi pořádané kuchařské tréninky.

Kde sledujete novinky vašeho oboru, případně novinky využitelné pro váš obor?

Hana Malíková, Hügli Food s. r. o., Zásmuky

Tento druh informací čerpáme z odborných specializovaných časopisů, na veletrzích a výstavách, ale také při různých školení, jako jsou například námi pořádané kuchařské tréninky. Některé informace získáváme i od profesních organizací, jako je Cech cukrářů a kuchařů ČR. Inspiraci hledáme rovněž u našeho švýcarského majitele, když sledujeme, co zavádí do výroby pro tamní trh a zvažujeme, zda je tento produkt vhodný i pro trh český. Samozřejmě se také díváme na to, co má konkurence. V tomto případě jsou pro nás informačním zdrojem rovněž veletrhy, ale také tisk - inzerce naší konkurence, kontakty s obchodními partnery, návštěvy v obchodech, kam konkurence dodává své zboží.

EBF24

Ivan Osvald, ALMA, Nová Bystřice

Hlavní zdroje těchto informací máme čtyři: průzkum trhu, odbornou literaturu, účast na veletrzích, významným zdrojem těchto informací jsou pak kontakty s obchodními partnery. Z odborné literatury to jsou jak odborné časopisy, tak jejich studium v knihovně. Důležité jsou v tomto směru i kontakty s vysokými školami a některými institucemi - jmenoval bych v první řadě Vysokou školu ekonomickou, ale také Hospodářskou komoru Jindřichova Hradce, které nám přinášejí řadu cenných a potřebných informací.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).