Menu Zavřít

AŤ ŽIJE ŠÉF!

5. 10. 2001
Autor: Euro.cz

BMW

MNICHOV (Welt) – Na valné hromadě bavorské automobilky BMW, kde se pod střechou mnichovské Olympijské haly minulý týden sešlo na pět tisíc akcionářů, panovala velmi dobrá nálada. Tím se velmi lišila od dvou předchozích, poznamenaných napětím a vzrušenými debatami, co se ztrátovou britskou dcerou Roverem.

„Joachim Milberg se zasloužil o rychlý obrat k lepšímu, pochválil výkonného ředitele zástupce Svazu na ochranu malých akcionářů Klaus Schneider. Také ostatní řečníci nešetřili chválou. „Růst odbytu překonává i ty nejodvážnější sny, cituje jednoho z nich německý deník Die Welt. Odbyt automobilky za letošní leden až duben meziročně vzrostl o deset procent na 297 000 vozů, z toho na německém trhu o pět procent na 84 800 automobilů. „Naši sousedé ze Stuttgartu na nás mohou závistivě pokukovat, neodpustil si poznámku na adresu DaimlerChrysleru Schneider.

CIF24

„Jsme silnější než kdykoli předtím a naše ofenziva bude pokračovat, ujišťoval akcionáře Milberg. Firma podle něho dále poroste, aniž by ji celkový vývoj automobilové konjunktury nějak výrazněji ovlivňoval. Vychází přitom ze studie, podle které prodej luxusních značek (premium segment) v příštích deseti letech vzroste o 50 procent, kdežto odbyt „masových značek zhruba o čtvrtinu. Automobilka BMW proto hodlá v nejbližších šesti letech do nových závodů a produktů investovat šestnáct miliard eur.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).