Menu Zavřít

Auta půjčují i značkové servisy

4. 7. 2005
Autor: Euro.cz

JINÉ ŘEŠENÍ Jednou z možností, kde se dá půjčit osobní i užitkový automobil, jsou značkové servisy těchto vozů. Má to však háček. Auta se zde dají většinou půjčit pouze v případě, že zájemce svěří do tohoto servisu opravu porouchaného vozu.

JINÉ ŘEŠENÍ Jednou z možností, kde se dá půjčit osobní i užitkový automobil, jsou značkové servisy těchto vozů. Má to však háček. Auta se zde dají většinou půjčit pouze v případě, že zájemce svěří do tohoto servisu opravu porouchaného vozu.

Výhodou zapůjčení vozu ve značkových servisech je to, že za osobní i užitkový automobil zde zaplatíte většinou méně než v klasických půjčovnách. Nevýhodou je, že lze půjčit vozidlo pouze po dobu opravy a navíc servisy mají pro tyto účely omezený vozový park.

Servisy, které fungují při značkových prodejnách aut, mají většinou pár předváděcích vozidel označených jako náhradní vozy a půjčují je těm, kterým se jejich vlastní vůz porouchal a svěřili ho do péče místního servisu. Další podmínky půjčení, jako je odpovědnost za půjčené vozidlo a případná náhrada škod, když dojde k poškození auta, jsou prakticky stejné jako ve kterékoliv jiné autopůjčovně.

NEJMÉNĚ PROBLÉMŮ JE SE ŠKODOVKAMI

Relativně nejmenší problémy s půjčením náhradního vozu mají majitelé aut značky Škoda. Síť servisů této značky je totiž velmi hustá a servisy má řada prodejců škodovek. „Auta půjčujeme pouze jako náhradní, k dispozici jich máme dostatek,“ řekl Profitu pracovník jednoho z největších dealerů škodovek, pražské firmy Autosalon Klokočka. Podle jeho slov stojí půjčení modelu Felicie na den 800 korun bez ohledu na počet ujetých kilometrů.

Ve srovnání s klasickou půjčovnou je to prý řádově o minimálně desítky korun méně, neboť není nutné platit daně či další poplatky. Půjčení náhradního vozu v servisu je závislé na termínu opravy porouchaného auta a třeba u Klokočky se lze objednat do servisu maximálně do 14 dnů.

NĚKDE AUTA CHYBĚJÍ

CIF24

Ve značkovém servisu firmy Domanský, která se orientuje na prodej a servis vozů značky Peugeot, mají takzvaných náhradních vozů nedostatek. Pracovník pražské pobočky této firmy Profitu potvrdil, že ani na termín případné opravy nelze stoprocentně zajistit „náhradní vozidlo“. „Seženu vám auto třeba hned, ale z normální půjčovny,“ uvedl.

Podle jeho slov se cena výpůjčného modelu Peugeot 206 pohybuje na úrovni 1000 korun za den. Opravu zde lze objednat přibližně do jednoho týdne. Půjčování náhradních vozidel se neomezuje jen na Prahu. Například ve značkovém servisu firmy Renault ve Žďáru nad Sázavou poskytují vozidlo za cenu 500 korun na den a 1,50 koruny za ujetý kilometr. Podobné je to i v dalších servisech.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).