Menu Zavřít

Autoprůmysl

18. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

Auto z webu rovnou domů

Prodej ojetých vozů, které si zákazníci rezervovali přes internet, se loni v České republice více než zdvojnásobil, uvedl největší tuzemský prodejce ojetin AAA Auto. Jen tato firma prodala loni přes internet 10 tisíc vozů.

Škoda v první třetině

Nejméně závad mezi auty do tří let stáří mají Mazda 3 a 2 a Volkswagen Golf spolu s Fordem Fusion. A nejméně spolehlivé vozy? To jsou naopak Kia Carnival, Chrysler PT Cruiser a Renault Espace, vyplývá ze statistiky německých technických kontrol TÜV, jíž zveřejnily ve spolupráci s motoristickým časopisem Auto Bild. Mezi maximálně tříletými vozy si dobře vedla i Škoda Octavia, která skončila na 35. místě - tedy v první třetině žebříčku - spolu s Audi TT a Smartem ForTwo. Fabia skončila na 49. pozici.

WT100

Východ roste rychleji

Prodej nových osobních automobilů v Evropě se v loňském roce zvýšil o 1,1 procenta na 15,96 milionu vozů, oznámil evropský svaz výrobců automobilů ACEA. V západní Evropě stoupl prodej o 0,2 procenta na šestileté maximum 14,79 milionu vozů díky vládním pobídkám ke koupi ekologičtějších modelů v Itálii a Francii. Ve východní Evropě prodej vyskočil dokonce o 14,5 procenta na 1,16 milionu vozů v důsledku růstu životní úrovně v Polsku, Česku a Rumunsku.

Tajemný Up!

Koncern Volkswagen popřel informace, že chce postavit novou továrnu na výrobu malého automobilu pod označením Up! v severočeském Vrchlabí. Ve svém posledním vydání to uvedl německý motoristický magazín Auto, Motor und Sport. Mluvčí koncernu Andreas Meurer řekl ČTK, že by Volkswagen model Up! chtěl vyrábět v některé z evropských továren patřících Volkswagenu. K rozhodnutí o tom, kde to bude, je ale dle něj ještě daleko.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).