Menu Zavřít

Ázerbájdžánská mise Michala Čupy

4. 12. 2009
Autor: Euro.cz

Telekomunikace

EBF24

Michal Čupa, někdejší generální ředitel české pobočky Microsoftu a naposledy šéf ruského Microsoftu pro rezidenční segment, se vrátil do telekomunikačního byznysu. Od podzimu letošního roku je generálním ředitelem ázerbájdžánského operátora Azer Telecom. Týdeníku EURO to potvrdil sám Čupa. „Ázerbajdžánské telekomunikace jsou na vzestupu, je tady obrovský hlad po vysokorychlostním připojení k internetu. A majitelé Azer Telecomu mají cíl vybudovat společně s ruským operátorem Synterra páteřní síť datových kabelů v celém regionu okolo Kaspického moře,“ řekl Čupa.
Devětačtyřicetiletý manažer má s telekomunikacemi v zemích bývalého Sovětského svazu poměrně bohaté zkušenosti. Od roku 2003 působil tři a půl roku jako výkonný ředitel ruského operátora Golden Telecom a kromě jiného se podílel na rozšíření jeho působnosti do okolních zemí. „Azer Telecom je nově založenou společností, jež má ambice být poskytovatelem telekomunikačních služeb pro ázerbájdžánský trh a zároveň se stát tranzitním operátorem pro datové spojení mezi Čínou, Ruskem, Evropou a Blízkým východem,“ vysvětlil týdeníku EURO.
V minulosti Čupa působil ve vedení Českého Telecomu (současná Telefónica O2) jako viceprezident pro sítě a služby s přidanou hodnotou a v roce 1999 zakládal a následně čtyři roky řídil alternativního operátora Contactel.
Absolvoval ČVUT v Praze, na University of Chicago získal titul MBA a na Delft University of Technology v Nizozemsku získal titul MBT (Master of Business Telecommunications).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).