Menu Zavřít

Balík v Praze 1 na prodej

7. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Nemovitosti

CIF24

Bytový podnik Prahy 1 – státní podnik v likvidaci – vyhlásil soutěž na prodej balíku nemovitostí. Ten zahrnuje tři budovy, pozemek, 73 nebytových a třináct bytových jednotek v lokalitě Prahy 1. „Soutěž je jednokolová, jediným kritériem je nabídnutá kupní cena, jejíž minimální výše byla stanovena na základě znaleckých posudků na 773 419 590 korun,“ upřesňuje Tomáš Pacner, předseda představenstva společnosti RAK CZ, která tendr organizuje.
Vyhlášení soutěže vítá i městská část Praha 1. „Věříme, že po 29. červnu, kdy je uzávěrka tendru, bude mít celý soubor nemovitostí nového vlastníka a my budeme moci definitivně přistoupit po sedmnácti letech k likvidaci Bytového podniku,“ říká starosta Prahy 1 Petr Hejma. „Práva současných nájemců, respektive ostatních vlastníků bytových a nebytových jednotek v domě na užívání společných prostor a inženýrských sítí zůstanou i po tomto prodeji nedotčena,“ dodává Pacner.
Soutěž se koná v době, kdy je realitní trh zasažen finanční krizí. „Domnívám se, že rozhodnutí o prodeji padlo již dříve, ale jde o složitý proces, který musí být projednán s ministerstvem financí. Proto k prodeji došlo až nyní,“ říká Jaroslav Novotný, výkonný ředitel společnosti RAK CZ. Dle jeho názoru je ale nabídka pro investory atraktivní. „Na trhu není mnoho takových příležitostí a Praha 1 je stále zajímavou lokalitou. Pokud se kupec najde, bude to dobrý obchod,“ říká Novotný s tím, že již registrují zájemce, kteří si vyžádali další informace.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).