Na jedné straně jim chybí zázemí a dril gastronomických škol, což se občas projevuje v servisu i vědomostech, na té druhé k práci za barem přistupují otevřeněji, což je znát hlavně na recepturách koktejlů. Svou roli v nich sehrávají netradiční ingredience, z nichž celou řadu si barový tým připravuje ve vlastní laboratoři. Menu Baru, který neexistuje má podobu magazínu a jedno společné téma. Mění se dvakrát do roka, vždy před létem a na začátku zimy. V tom aktuálním se vše točí kolem dětských představ o tom, čím jednou budou, až dospějí. Najdete v něm proto drinky jako Popelář nebo Baletka. Právě ta patří spíš k lehčím a dobře pitelným. Obsahuje moravskou frankovku, dva druhy sherry, brusinkový cordial, citronovou šťávu a bitters. Na opačné straně chuťového spektra, v kategorii silnějších koktejlů, se pohybuje třeba Mořeplavec. Jde o twist na Negroni postavený na ginu z malé brněnské palírny v kombinaci s vermutem infuzovaným heřmánkem, jenž má výrazný podíl na hořkých tónech koktejlu. Vybírat z menu lze i podle chuťové mapy na titulní stránce nebo prostě podle ingrediencí, které vás zaujmou. Mohlo by to být třeba petrklíčové víno, likér z růží nebo možná pyré z kalamansi, což je hodně aromatický a příjemně kyselý vietnamský citrus, kříženec limety a mandarinky.
Barové menu kromě koktejlů obsahuje ale i vcelku obsáhlou nabídku destilátů, která nedávno rovněž prošla obměnou – přibyla hlavně whisky. Pokud rádi ochutnáváte a srovnáváte, můžete vyzkoušet některý ze třinácti degustačních flightů, jež obsahují vždy tři zástupce od jedné kategorie alkoholu. Nově k nim přibyly absinty a fortifikovaná vína. K jídlu v Baru nabízejí primárně hamburgery, za ochutnání stojí třeba pico de gallo burger doplněný o čtyři kousky křupavých nachos. A když vydržíte až do pozdních nočních hodin, dočkáte se polévky, jíž tu opozdilcům dávají taktně najevo, že je čas odejít.
Bar, který neexistuje ? Dvořákova 1, Brno ? t: 734 878 602 ? e: rezervace@turbomost.cz ? www.barkteryneexistuje.cz