Menu Zavřít

Bez honoráře

18. 6. 2004
Autor: Euro.cz

Investiční společnost Akro

ebf - tip - debata

PRAHA (tos) – Právníci Investiční společnosti Akro dokázali vyhrát všechny důležité procesy a firmě, především do bývalých CS fondů, vysoudit stamiliony. Nyní se se stejnou razancí pustili do bývalého klienta.
Městský soud v Praze formou předběžného opatření dočasně zakázal odkupování podílových listů Akro otevřený podílový fond energetiky, Akro otevřený podílový fond kapitálových výnosů a Akro otevřený podílový fond pravidelných dividend. Rozhodnutí bylo vydáno na návrh předchozího právního zástupce Akra Pavla Krýla a právního zástupce CS fondů Roberta Pergla. Oba se domáhají zaplacení sporné odměny v celkové výši 6,4 milionu korun za právní zastupování společnosti ve sporu o náhradu škody.
Proti usnesení soudu podá Akro v nejbližší době odvolání. Společnost je přesvědčena, že právo podílníků na odkup podílových listů nelze rozhodnutím soudu omezit. „Předpokládáme, že předběžné opatření bude v nejbližší době zrušeno,“ stojí v prohlášení Akra. Ředitele společnosti Víta Vařeku se týdeníku EURO nepodařilo kontaktovat. V uplynulém a v nastávajícím týdnu je dle pracovníků jeho sekretariátu na dovolené, mobilní telefon měl vypnutý. „Situace společnosti Akro je zcela specifická, nedomnívám se, že by podobný zásah do majetku podílníků mohl hrozit kterékoliv jiné investiční společnosti,“ řekl týdeníku EURO předseda Unie investičních společností Petr Zapletal.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).