Menu Zavřít

BEZ KOMENTÁŘE

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

F r a n t i š e k     J a k u b

Jak hodnotíte práci Jana Müllera, který komisi vede?

V čele komise stojí kolektivní orgán a tím je prezidium. To byl úmysl zákonodárce.

A je to tak i fakticky?

To bych nechtěl komentovat. Já jsem vždycky kladl důraz na komunikaci, především s institucemi jako jsou Česká národní banka, asociace zastřešující jednotlivé subjekty kapitálového trhu, burza a RM-Systém, protože mnoho úkolů, které Úřad pro cenné papíry řešil, souviselo s transparentností obchodování na veřejných trzích. Snažili jsme se o plynulou diskusi. Nepodceňoval bych tedy právě záležitost věcné komunikace.

Zde tedy cítíte jisté nedostatky v současném fungování KCP?

Umím si představit intenzivnější věcnou diskusi. K určitému náznaku pozitivního obratu došlo, když jsme zveřejňovali podmínky pro přelicencování. Dali jsme prostor úplně všem subjektům, aby poslali svá vyjádření.

Jak jste vy osobně spokojen se svojí prací a pozicí, kterou v současné době na KCP máte?

Tohle bych teď nechtěl komentovat.

Podle našich informací neplníte úkoly, které jste dostal zadané prezidiem. Rovněž mezi vámi a prezidiem má panovat nějaké vážné pnutí?

Vůbec nevím, že bych neplnil úkoly prezidia a je to absolutní nesmysl. Slyším to poprvé od vás.

Komunikace ale není vždy dost efektivní. Jde o to, aby úkoly stanovené prezidiem byly plněny, ale zároveň aby byla umožněna efektivní komunikace v rámci KCP.

EBF24

Takže neexistuje žádný písemný doklad, že by vám byl uložen nějaký úkol, který vy byste v daném termínu nesplnil?

Nevím o tom, že by něco takového existovalo. Já mám na starosti v tuto chvíli připravit rozjezd makléřských zkoušek, tam je termín stanoven až na Nový rok, tam tedy žádná lhůta překročena nebyla. Pokud se týká ostatních věcí, tak z počátku jsem se podílel na zpracování podmínek pro přelicencování a i nadále se na tomto projektu s paní Pospíšilovou podílím. Tento projekt běží a ani v něm jsme nepropásli žádnou lhůtu, protože vše má být zahájeno do konce března. Dál se intenzivně podílím na zpracování jednotlivých vyhlášek, ať už pro obchodníky s cennými papíry, anebo co se týče vyhlášek k Obchodnímu zákoníku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).