Menu Zavřít

Bez nového majitele

21. 1. 2005
Autor: Euro.cz

Infineon Technologies

WT100

PRAHA (mat) - Český výrobce optických kabelů Infineon Technologies Trutnov nemá nového majitele. Mateřská mnichovská společnost Infineon Technologies zrušila v první polovině ledna prodej výroby optokabelů americké firmě Finisar Corporation. Týdeníku EURO to potvrdil Ralph Heinrich, mluvčí Infineon: „Smlouvu jsme vypověděli, neboť došlo k nepochopitelným průtahům transakce ze strany Finisar. Navíc nás Američané informovali, že pravděpodobně stáhnou pozitivní doporučení obchodu svým akcionářům.“
Místo změny majitele se teď trutnovský podnik musí vyrovnat s restrukturalizací a propouštěním. „Musíme zásadně snížit náklady a to půjde ruku v ruce s výraznou redukcí počtu pracovníků,“ komentoval záměry Heinrich. Kolik z 800 zaměstnanců přijde o práci sdělit nechtěl.
Infineon Technologies Trutnov je výrobcem světlovodných kabelů a konektorů, optoelektronických převodníků a optických součástek. Veškerou produkci exportuje, především do USA, Japonska a zemí EU. Výrobky se používají k přenosu dat v digitálních optických sítích, využití mají také u internetu, telefonních ústředen a počítačových sítích.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).