Menu Zavřít

BOUŘE KOLEM ŠÉFA

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Ford

New York (Les Echos) – Propad prodejů, problémy s kvalitou, otevřený boj s výrobcem pneumatik Firestone, odborářské odboje. Téměř neustále se před šéfem Fordu Jacquesem Nasserem objevují další nepříjemnosti. Čím dál víc se s ním kymácí jeho šéfovské křeslo. Podle dostupných zpráv se v lepším případě bude muset podělit o své pravomoce s někým dalším.

Za tímto nápadem stojí vnuk zakladatele druhé největší americké automobilky William Clay Ford. Před dvěma týdny totiž začal na členech vedení podniku požadovat, aby kromě toho, že o svých krocích informují Nassera, informovali i jeho. Pro rodinu Fordů, která kontroluje čtyřicetiprocentní balík akcií, totiž byla aféra s pneumatikami Firestone manažerským selháním právě Nassera. Podle deníku Les Echos by se vedle Nassera měl do vedení Fordu postavit Nick Scheele, který nyní řídí operace v Evropě.

MMF24

Odboráři v americké automobilce protestují proti tomu, aby se zaměstnanci jakkoliv podíleli na nákladech stahování pneumatik Firestone z oběhu. Pneumatiky Firestone, které se používaly u Fordu Exploreru, totiž byly vadné a způsobovaly smrtelná zranění. Náklady na kontrolu třinácti milionů pneumatik a jejich stahování z oběhu dosáhly tří miliard dolarů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).