Menu Zavřít

BROOKERSKÉ DEZERCE

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

K a p i t á l o v ý     t r h

Komise pro cenné papíry již v tuto chvíli eviduje kolem třicítky firem, které se z různých důvodů rozhodly, že se přezkoumávání živností nebudou účastnit, skončí s obchodováním a s licencí se rozloučí na vlastní žádost. V takovém případě už si jich komise nebude napříště všímat.

ebf - tip - debata

Většinou mezi nimi převažují menší brokerské firmy, ovšem sem tam se objeví i větší ryba. Svou licenci například již vrátil i takový subjekt jako Cimex Trading. Skupina, do které náleží, se proslavila především ovládnutím více než čtyřicetiprocentního podílu v Tatře, který prodala Škodě Plzeň. Rovněž se ucházela o Aero Vodochody. Po českých kapitálových luzích se však nyní povídá, že místopředseda představenstva Cimex Holdingu Petr Lukeš, považovaný za hlavu celé skupiny, se již delší dobu vůbec nezdržuje v České republice.

Nelze vyloučit, že se časem objeví i další velké ryby. Podle informací z komise by měl seznam těch, kteří se dobrovolně rozhodli opustit obchodnické řady, brzy opět narůst. „V řízení z tohoto důvodu je další desítka až dvacítka firem, uvádí tisková mluvčí komise Šárka Samková.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).