Menu Zavřít

business

11. 4. 2016
Autor: Euro.cz

BONATRANS GROUP Rudolf Kodýtek obchodní ředitel Novým obchodním ředitelem společnosti Bonatrans Group, největšího evropského výrobce železničních dvojkolí, se stal Rudolf Kodýtek. Absolvent VUT Brno přichází do firmy s bohatými zkušenostmi s vedením mezinárodních obchodních týmů ve firmách Johnson & Johnson, Groupe SEB, Procter & Gamble, Gillete nebo PepsiCo.

„Rozhodli jsme se změnit pohled na obchodní aktivity firmy, proto jsme do našeho týmu angažovali člověka se zkušenostmi z jiných odvětví s větší tržní konkurencí. Věříme, že tato změna povede k oživení obchodní strategie a cílenému záměru odlišit se od našich konkurentů,“ uvedl generální ředitel společnosti Bonatrans Group Jakub Weimann.

Dosavadní ředitel Jiří Kaleta, který vede obchod od roku 2012, bude ve společnosti nadále působit v pozici manažera obchodního týmu pro střední a východní Evropu.

1

BIGMEDIA Marek Pavlas CEO Novým CEO společnosti BigMedia, poskytovatele venkovních reklamních ploch, se stává Marek Pavlas. Ve funkci vystřídá Tomáše Polišenského, který se rozhodl věnovat jiným svým projektům.

Marek Pavlas pracuje v rámci skupiny Big­ Board přes 12 let. Začínal jako finanční ředitel pro Čechy a Slovensko. Od roku 2007 působil v pozici finančního ředitele v Moskvě, kde zodpovídal za finance ruského Big Boardu. Od návratu do Čech, v roce 2012, působil ve skupině BigBoard jako CFO. Rovněž stál u zrodu projektu měření venkovní reklamy a jako CDO (company data officer) ve spolupráci s O2 Media v loňském roce představil nový nástroj pro plánování a vyhodnocování venkovní reklamy – BigPlan.

2

PROFINIT Bohumír Zoubek products and services director Tomá Krátký research and development director Česká softwarová firma Profinit oznámila personální změny na dvou klíčových postech. Do funkce products and services directora byl jmenován Bohumír Zoubek. Tomáš Krátký se jako člen vedení společnosti přesunul do role ředitele pro výzkum a vývoj.

Bohumír Zoubek ve své nové funkci vede tým, který je v Profinitu zodpovědný za rozvoj strategických kompetencí a podporu obchodu při získávání klíčových zakázek. V této pozici vystřídal Tomáše Krátkého, který nově zastává pozici research and development directora s důrazem na vývoj inovativních produktů společnosti určených pro globální trhy. Zoubek působí v Profinitu od roku 2003. Od roku 2011 zastával pozici head of software development. Je absolventem VUT v Brně a University of Birmingham, kde získal titul Ph. D. v oboru computer science. V současné době také vyučuje softwarové inženýrství na ČVUT a Univerzitě Karlově.

Tomáš Krátký působí v Profinitu přes jedenáct let a od roku 2013 je členem nejužšího vedení. Absolvoval ČVUT v Praze, Fakultu elektrotechnickou, kde vystudoval obor výpočetní technika.

3

ČESKÁ SPOŘITELNA Ale Sedlák člen představenstva Stavební spořitelny ČS Luká N mec člen představenstva Erste Grantika Advisory Ji í Charousek jednatel sIT Solutions CZ Do čela tří dceřiných společností České spořitelny přicházejí noví odborníci. Stavební spořitelna České spořitelny získala nového člena představenstva, kterým je Aleš Sedlák. Do čela představenstva společnosti Erste Grantika Advisory byl zvolen Lukáš Němec. Jiří Charousek se stal dalším jednatelem firmy sIT Solutions CZ.

Nový člen představenstva Stavební spořitelny České spořitelny (SSČS) Aleš Sedlák bude zodpovědný za obchod a také za vlastní distribuční síť SSČS. Ve funkci nahradí dosavadního člena představenstva Jana Diviše. Aleš Sedlák vystudoval Provozně­ekonomickou fakultu na České zemědělské univerzitě v Praze. Do finanční skupiny České spořitelny přišel v roce 2012. Nejprve působil v České spořitelně jako obchodní ředitel segmentu mass market, od roku 2015 pak jako předseda představenstva ČS do domu. Ve finančním světě se pohybuje již od roku 1997.

Novým předsedou představenstva společnosti Erste Grantika Advisory (EGA) je Lukáš Němec. Do společnosti přišel v roce 2006 a od roku 2010 je členem představenstva. Ve funkci nahradil Marcela Babczinskeho. Lukáš Němec vystudoval regionální rozvoj na Slezské univerzitě, později přešel na VŠB?TU, kde vystudoval veřejnou ekonomiku. Ve společnosti EGA začal pracovat jako projektový manažer se specializací na zakázky korporátního sektoru. Postupně se dostával do vedoucích pozic projektového managementu. Patří mezi zakladatele pobočkové sítě EGA.

Dalším z jednatelů společnosti sIT Solutions CZ se stal Jiří Charousek, a doplnil tak obchodní vedení společnosti po odchodu Martina Milosavljeviće. Charousek bude zodpovědný především za IT operations. V sIT Solutions pracuje od února 2007. Předtím již devět let působil v České spořitelně, kde začínal v kartovém centru a postupně přebíral odpovědnost nejprve za aplikační podporu kontaktního centra a později za aplikační podporu v rámci IT operations. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu a FTVS Univerzity Karlovy, obor pedagogika.

4

JLL Markéta Kv to ová senior property manažerka Nikol Ptá níková konzultantka Markéta Květoňová byla ve společnosti JLL povýšena do pozice senior property manažerky a bude zodpovědná za kancelářský projekt Metronom Business Center společnosti HB Reavis. Květoňová má více než osm let zkušeností v oblasti správy nemovitostí. Než nastoupila do JLL, pracovala ve společnosti Impact­Corti, kde měla na starost rezidenční projekt Prague Marina, a ve společnosti Centra, kde zodpovídala za administrativní projekty Kavčí Hory Ofice Park, Technopark Pekařská, Hadovka Office Park, Vodafone Centrum Vinice a další. Vystudovala obchod a management na Univerzitě v Essexu. Mluví plynně anglicky a česky.

Nikol Ptáčníková byla v JLL povýšena do funkce konzultantky oddělení kancelářských nemovitostí. Momentálně je zodpovědná za pronájem kancelářských nemovitostí, jako jsou Blox společnosti BPD development, Greenline Kačerov společnosti Karimpol, Prague Marina Office Center společnosti Ligthouse, Art­ Gen společnosti PPF Real Estate, Atrium Flora (Manhattan Real Estate Management), Oregon House (AXA Real Estate Investment) či Diamond Point společnosti Allianz. Zároveň zodpovídá i za marketing svěřených projektů. Před nástupem do JLL žila Nikol Ptáčníková několik let v Německu, Turecku a Velké Británii. Vystudovala Pražskou taneční konzervatoř.

5

KIA MOTORS CZECH Zbyňek Jordák head of marketing Společnost Kia Motors Czech oznámila změny v organizační struktuře svého marketingu. Zbyšek Jordák (37), dosavadní produkt manager zodpovědný za oblast produktu značky Kia, byl nově povýšen do funkce head of marketing. Od března letošního roku zodpovídá za marketingové oddělení, které se nově rozšířilo o oddělení produktu značky Kia. Nově je zodpovědný i za veškeré marketingové oblasti.

Před nástupem do společnosti Kia Motors Czech v roce 2013 působil Zbyšek Jordák, od roku 2006, ve společnosti Renault ČR.

Zbyšek Jordák absolvoval VŠE Praha, Fakultu podnikohospodářskou, s hlavní specializací na podnikovou ekonomiku a management, kde si v rámci magisterského studia rozšířil své znalosti v oblasti obchodu na École Supérieure de Commerce de Paris.

6

ANECT Jan Zinek člen představenstva Pavel Srnka člen představenstva Ladislav Herynek člen představenstva Akciová společnost Anect obměnila své představenstvo. Novými členy se stali dosavadní obchodní ředitel Jan Zinek, ředitel sekce consulting Pavel Srnka a technický ředitel Ladislav Herynek. Předsedou představenstva zůstává zakladatel společnosti Miroslav Řihák.

Jan Zinek působí ve společnosti Anect od roku 2006. Nejprve působil v pozici projektového manažera, od roku 2009 byl vedoucím projektové kanceláře a v roce 2012 se stal obchodním ředitelem firmy. Před příchodem do Anectu pracoval převážně na manažerských postech v odděleních síťového provozu ve firmách Interoute, Czech On Line a Zephyr Communications.

Pavel Srnka nastoupil do Anectu také v roce 2006, a to jako senior project manager. V roce 2011 se stal ředitelem sekce consulting. Předtím pracoval v projektovém a IT managementu ve společnostech Zentiva a Slovakofarma.

EBF24

Ladislav Herynek, současný technický ředitel, do Anectu přišel v roce 2008 jako 2nd level support manager. Od roku 2011 je technickým ředitelem firmy. Dříve pracoval ve společnosti Trask Solutions.

Představenstvo české firmy Anect naopak opustil Pavol Valko, který nadále působí jako ředitel a člen představenstva sesterské firmy Anect SK na Slovensku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).