Menu Zavřít

BÝVALÝ HEREC ŘEDITELEM

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

TV Nova

Dosavadní šéf zpravodajství TV Nova Jan Vávra vystřídal minulý pátek Vladimíra Železného ve funkci ředitele televize. Do čela ČNTS, která zajišťuje provoz Novy, ho jmenoval její vlastník Central European Media Enterprises.

Ve střetu CME s vlastníkem licence CET 21, v níž má nadpoloviční podíl Vladimír Železný, se tak Vávra postavil proti svému bývalému šéfovi. Říká se, že právě na Vávrově postoji v konfliktu nejvíc závisí reakce klíčových osobností televize. Železný tak nyní může ztratit j ejich podporu.

Krátce po odvolání Železného z funkce se Vávra údajně psychicky a fyzicky zhroutil. Podle zaměstnanců Novy však vyčkával, jak se bude situace vyvíjet.

Vávra až po svém jmenování ČTK sdělil, že některým Železného krokům v po slední době nerozuměl. Dřívější šéf Novy naopak vyjádřil své roztrpčení. Pětačtyřicetiletý bývalý herec byl vybrán ze třiadvaceti kandidátů, mezi nimiž byl například současný ředitel pro program a výzkum ČNTS Petr Sládeček nebo nynější prezidentský kancléř Ivo Mathé. Ten ředitelský post na Nově označil kvůli sporu mezi CME a Železným za sebevražedný.

CIF24

Vávra se jako herec příliš neprosadil, výraznou popularitu mu přinesl až diskusní pořad 7 čili Sedm dní. Ten už od nynějška moderovat nebude.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).