Menu Zavřít

Českou elektrotechnickou firmu Lux-IDent koupil švédský gigant

4. 10. 2019
Autor: Archiv MF

Jednoho z klíčových poskytovatelů komponentů pro radiofrekvenční identifikační technologii, lanškrounskou společnost Lux-IDent, koupila firma HID Global, která dominuje světovému trhu v oblasti řešení důvěryhodné identity. HID Global patří do švédského konglomerátu Assa Abloy.

Firma Jiřího Smetany, Martina Vičara a Martina Březiny se svezla na růstu obliby bezkontaktních technologií. Nyní ji akvírovali ze sta procent Švédové. „S potěšením se připojujeme ke společnosti HID Global, která je součástí skupiny Assa Abloy,” uvedl jednatel a syn spolumajitele Michal Smetana.

Používáte bezkontaktní platební karty?

Lanškrounská firma vyvíjí, vyrábí a prodává transpondéry založené na radiofrekvenční identifikační technologii (RFID). Od aktuální transakce si slibuje, že v rámci nadnárodní společnosti bude moci lépe růst. Díky akvizici bude nabízet více řešení na míru bez ohledu na velikost projektu, přičemž soustředit se bude hlavně na poskytování služeb ve střední a východní Evropě.


Ani hotově, ani kartou. Češi si oblíbili mobilní platby

 Mobilní platba, ilustrační foto


Lux-IDent vstoupil na trh RFID transpondérů v roce 2002 jako součást privátní skupiny Lux Group. V roce 2018 vydělal Lux-IDent přes 31 milionů korun.

Firma HID umožňuje lidem pomocí ověřování identity uskutečňovat bezpečné transakce. Spolupracuje s vládami, vzdělávacími institucemi, nemocnicemi či finančními institucemi. HID Global sídlí v texaském Austinu, zaměstnává přes tři tisíce lidí a provozuje mezinárodní pobočky s podporou pro více než 100 zemí.

Dále čtěte:

Banky, platby, vteřiny. Posílání peněz bude rychlejší

MMF24

Revolut vstoupil na český trh. Fintechová firma na něm chce mít do konce roku 100 tisíc zákazníků

V Česku startuje Apple Pay, platit se dá iPhony i chytrými hodinkami

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).