Menu Zavřít

ČEZ rozšiřuje představenstvo. Novým místopředsedou je Pleskač

29. 6. 2017
Autor: Anna Vacková

Tomáš Pleskač (50) se stal místopředsedou představenstva energetické společnosti ČEZ. Současný místopředseda představenstva firmy Martin Novák zůstává ve funkci. Rozšíření počtu místopředsedů představenstva souvisí se změnou stanov, kterou přijala nedávná valná hromada firmy. Pleskače do funkce zvolilo představenstvo ČEZ.

Pleskač je členem představenstva ČEZ od roku 2006 a v současnosti stojí v čele týmu Rozvoj, který zahrnuje divizi Nové energetiky a divizi Obchod a strategie. Místopředsedou představenstva už byl od února 2008 do června 2010.

Je absolventem Fakulty provozně ekonomické Vysoké školy zemědělské Brno. Absolvoval také Prague International Business School zakončené získáním titulu MBA. Do skupiny ČEZ nastoupil po krátké praxi v Komerční bance. Devět let působil v Jaderné elektrárně Dukovany.


Aféry a slabé politické krytí. Proč odcházeli šéfové ČEZ?

Martin Roman

EBF24


Představenstvo ČEZ má sedm členů, kromě Pleskače a Nováka do něj patří předseda představenstva Daniel Beneš a členové Michaela Chaloupková, Pavel Cyrani, Bohdan Zronek a Ladislav Štěpánek.

ČEZ
ČEZ je největší česká energetická firma. Čistý zisk společnosti v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesl o 13 procent na 8,7 miliardy korun. Tržby dosáhly 52,8 miliardy korun, což bylo meziročně zhruba o dvě procenta víc.

Podle posledního výpisu Centrálního depozitáře cenných papírů z poloviny června 2017 má ČEZ 138 247 akcionářů. Početně převažují fyzické osoby z Česka, což je pozůstatek kuponové privatizace. Po skončení kuponové privatizace na počátku 90. let měla firma 320 tisíc akcionářů.

Přečtěte si také:

Fantomas se zlobí. Beneš provádí v ČEZ čistky

ČEZ vyplatí dividendy: akcionářům 17,8 miliardy, státu 12,4

V představenstvu ČEZ končí Ivo Hlaváč


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).