O menu se stará Ondřej Slanina, asi ho znáte jako jednoho z Kluků v akci. Nomen omen ve Slaninově případě platí, pokrmy v Chateau St. Havel rozhodně nejsou nemastné neslané. Můžete volit mezi denním menu, šesti- či čtyřchodovou degustací, která se mění každý měsíc dle sezony, a výběrem a la carte. Úvodní amuse-bouche v podobě hovězího tataráku s černým lanýžem doplněného parmazánovým chipsem chuťové pohárky dokonale vydráždil. Předkrmy jsou pojaté kreativně a nebojí se nečekaných kombinací. Cheesecake z kozího sýra skutečně vychází z klasického receptu a kombinuje lehce nasládlý sušenkový korpus s mírně slaným kozím sýrem ovoněným česnekem. To vše doplněné pistáciovými makronkami a plátkem avokáda v tempuře. K lososu se podává okurková pralinka, ve které ucítíte nakyslý akcent okurkového láku. Je to neobvyklé a chutě vás překvapí.
Hlavní chody jsou tradičnější a ať už si vyberete maso, či rybu, neuděláte chybu. V kuchyni lpějí na kvalitních surovinách od českých dodavatelů. Čistě vegetariánský pokrm jsme sice v menu nenašli, ale na přání vám ho připraví. Jinak se nápaditě zpracovaná sezonní zelenina objevuje na každém talíři jako příloha – bramborové pyré s lanýžem bylo v kombinaci se zeleným chřestem, císařskými lusky a květákem opravdu skvělé.
Chateau St. Havel je hotel, restaurace funguje od brzkého rána do pozdního večera, sedm dní v týdnu. Můžete sem zajít na snídani – francouzskou s omeletou, croissantem a výběrem sýrů, anglickou, severskou, americkou, českou nebo bufetovou.
V sobotu a neděli restaurace nabízí víkendové menu s dětskou verzí zdarma a jednou za čas speciální akci, třeba brunch nebo venkovní grilování. Rozhodně tu není neveselo ani truchlivo. Naopak.
Chateau St. Havel ? Před nádražím 1/6, Praha 4 ? t: 601 577 438 ? e: restaurace@chateauhotel.cz ? www.chateauhotel.cz