Menu Zavřít

Chateau St. Havel

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

K životu na zámku mám jednu poznámku Chateau St. Havel je novogotický zámeček v pražské Krči, obklopený anglickým parkem s rybníkem a golfovým hřištěm. Na jaře tu krásně voní kvetoucí akáty, a když se rozhlédnete z terasy, máte pocit, že nemůžete být ve velkoměstě. Pokud k vám tedy nedolehne dopravní ruch z Jižní spojky, který bývá občas slyšet. Hotel tak trochu připomene Hlubokou ve zmenšené verzi, zelený prostor je na městské poměry velkolepý. Restaurace nabízí posezení ve dvoře, salonek, velký sál, zimní zahradu a otevřenou letní terasu. Interiér je zařízený jako na zámku, jak taky jinak. Skládaná parketová podlaha, kazetový strop, na stěnách červenozlaté tapety a obrazy z historie panství ve zlatých rámech.

O menu se stará Ondřej Slanina, asi ho znáte jako jednoho z Kluků v akci. Nomen omen ve Slaninově případě platí, pokrmy v Chateau St. Havel rozhodně nejsou nemastné neslané. Můžete volit mezi denním menu, šesti- či čtyřchodovou degustací, která se mění každý měsíc dle sezony, a výběrem a la carte. Úvodní amuse-bouche v podobě hovězího tataráku s černým lanýžem doplněného parmazánovým chipsem chuťové pohárky dokonale vydráždil. Předkrmy jsou pojaté kreativně a nebojí se nečekaných kombinací. Cheesecake z kozího sýra skutečně vychází z klasického receptu a kombinuje lehce nasládlý sušenkový korpus s mírně slaným kozím sýrem ovoněným česnekem. To vše doplněné pistáciovými makronkami a plátkem avokáda v tempuře. K lososu se podává okurková pralinka, ve které ucítíte nakyslý akcent okurkového láku. Je to neobvyklé a chutě vás překvapí.

Hlavní chody jsou tradičnější a ať už si vyberete maso, či rybu, neuděláte chybu. V kuchyni lpějí na kvalitních surovinách od českých dodavatelů. Čistě vegetariánský pokrm jsme sice v menu nenašli, ale na přání vám ho připraví. Jinak se nápaditě zpracovaná sezonní zelenina objevuje na každém talíři jako příloha – bramborové pyré s lanýžem bylo v kombinaci se zeleným chřestem, císařskými lusky a květákem opravdu skvělé.

Chateau St. Havel je hotel, restaurace funguje od brzkého rána do pozdního večera, sedm dní v týdnu. Můžete sem zajít na snídani – francouzskou s omeletou, croissantem a výběrem sýrů, anglickou, severskou, americkou, českou nebo bufetovou.

V sobotu a neděli restaurace nabízí víkendové menu s dětskou verzí zdarma a jednou za čas speciální akci, třeba brunch nebo venkovní grilování. Rozhodně tu není neveselo ani truchlivo. Naopak.

bitcoin_skoleni

Chateau St. Havel ? Před nádražím 1/6, Praha 4 ? t: 601 577 438 ? e: restaurace@chateauhotel.cz ? www.chateauhotel.cz

  • Našli jste v článku chybu?