V soutěži kulinární fotografie uspěl šéfkuchař pražského restaurantu Céleste
Město Oloron-Sainte-Marie se 20. září stalo již potřetí místem setkání špičkových kuchařů a fotografů. Na Mezinárodní soutěž kulinářské fotografie letos do francouzských Pyrenejí dorazilo na pět set účastníků včetně dvacítky soutěžních týmů, poroty a odborné veřejnosti. Porota složená z novinářů, stylistů, fotografů a kuchařů z top světových restaurací hodnotila několik kritérií výsledného jídla nebo dezertu dle vlastního výběru soutěžících: kromě zhodnocení ingrediencí ve finálním jídle, stylu a originality receptu a chuti pokrmu také fotografickou techniku, nasvětlení a kreativitu výsledné fotografie. Ústům i očím porotců nejvíce zalahodila kreace šéfkuchaře pařížského restaurantu Itinéraires Sylvaina Sendry a americké fotografky Carrie Solomonové, kteří za „absolutní čistotu a výjimečnou fotografii“ obdrželi rovněž prémii šest tisíc eur. Druhou cenu získalo duo šéfkuchař restaurantu Le Comptoir du Relais v Paříži Yves Camdeborde a fotograf Laurent Seminel. Třetí cena putuje do Prahy zásluhou týmu ve složení šéfkuchař restaurantu Céleste v Praze Gwendal Le Ruyet a fotograf Dan Vojtěch.