Menu Zavřít

Čínská pomsta? Zakladatel Huawei ji odmítá, proti odvetě vůči Applu by protestoval

28. 5. 2019
Autor: čtk

Zakladatel čínské společnosti Huawei Žen Čeng-fej by protestoval, pokud by se Peking v reakci na sankce uvalené Spojenými státy na jeho podnik rozhodl zavést odvetná opatření vůči americké firmě Apple. Prohlásil rovněž, že žádné kroky čínské vlády proti Applu neočekává.

Washington tento měsíc zařadil společnost Huawei na černou listinu, takže americké podniky nyní potřebují zvláštní povolení, aby jí mohly dodávat své produkty. Tento krok přišel v době obchodní války, v jejímž rámci na sebe USA a Čína uvalují nová cla.

Huawei a Apple jsou konkurenty na trhu s chytrými telefony. Ratingová agentura Fitch Ratings uvedla, že Apple by se mohl stát další obětí obchodních sporů mezi Pekingem a Washingtonem, což by mohlo urychlit pokles jeho podílu na čínském trhu.

Považujete firmu Huawei a její produkty za důvěryhodné?

„To (čínská odveta vůči Applu) se za prvé nestane. A za druhé, pokud se to stane, budu první, kdo bude protestovat,“ uvedl zakladatel Huawei. „Apple je mým učitelem. Proč bych se měl jako student stavět proti svému učiteli?“ dodal.

WT100

Apple se v poslední době potýká se slábnoucí poptávkou po svých telefonech iPhone na čínském trhu, kde čelí negativním důsledkům zpomalujícího hospodářského růstu i ostré konkurenci ze strany domácích výrobců, jako je právě Huawei.

Dále čtěte:

Kauza skvělého úspěchu. Huawei je bezpečnostní hrozba prvního kalibru

Trump zvažuje, že americkým firmám zakáže používat vybavení od Huawei a ZTE

Komentář: Jak krteček přidusil pandu

USA zařadily Huawei na černou listinu, přijde o přístup k americkým technologiím

Huawei se musí spolehnout sám na sebe. Vyvine vlastní operační systém

Kellner se sešel s Kuberou. Případná omezení pro Huawei prý PPF bude respektovat

  • Našli jste v článku chybu?