Menu Zavřít

Číslo týdne 500 000

19. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Půl milionu dolarů neposílá současné vedení s posvěcením ministrům financí do Moskvy na fond pomoci komunistickým stranám. Zjistit způsoby jejich použití sice už dnes nelze, ale jen málokdo si nebude umět představit, kam tvrdé dolary plynuly. Vazalský poplatek vozil do Moskvy kurýr s požehnáním generálního tajemníka vedoucí strany.

Půl milionu dolarů neposílá současné vedení s posvěcením ministrům financí do Moskvy na fond pomoci komunistickým stranám. Zjistit způsoby jejich použití sice už dnes nelze, ale jen málokdo si nebude umět představit, kam tvrdé dolary plynuly.

WT100

Vazalský poplatek vozil do Moskvy kurýr s požehnáním generálního tajemníka vedoucí strany. Bylo nebo nebylo federální ministerstvo financí oprávněno poskytnout výjimku ÚV KSČ? Překročil nebo nepřekročil ústřední výbor devizový limit? Na tyto otázky se změtí starých a nových předpisů, ztracených dokladů a odvolaných lidí snaží v současnosti odpovědět prokuratura ČSFR.

Možná se někomu může zdát poskytnutá částka 500 000 USD příliš nízká na podporu nejpokrokovějšího a nejspravedlivějšího směru vývoje lidstva, jak jsme se mohli dočíst v odborných i propagačních materiálech, ale pro srovnání lze uvést, že vláda USA poskytla Československu dar ve výši 300 000 USD na odstranění nejhorších následků nechvalně známé chabařovické skládky. Takže místo honosných hostin a gerilových zbraní mohly například v Krušných horách růst stromy.

  • Našli jste v článku chybu?