Menu Zavřít

ČUPA UŽ PRACUJE V TELEDANMARKU

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

SPT Telecom

Představenstvo SPT Telecom na svém mimořádném zasedání minulý týden opět nezvolilo nástupce Michala Čupy na postu viceprezidenta pro sítě a služby s přidanou hodnotou. ČTK to sdělil mluvčí firmy Petr Skokan s tím, že na post, který je spoj en s křeslem v provozním výboru, se sešlo několik kandidátů, a představenstvo proto rozhodlo o vypsání interního výběrového řízení.

„Výsledky řízení budou předloženy největším akcionářům, kteří na příštím zasedání představenstva o obsazení funkce rozhodnou, uvedl mluvčí. Největším akcionářem je prostřednictvím FNM stát, který vlastní 51,1 procenta firmy. Konsorcium TelSource o vládá 33,5 procenta Telecomu.

Čupa z Telecomu odešel na začátku března. Nyní podle informací týdeníku EURO už pracuje pro konkurenční společnost TeleDanmark. Zdeňka Pelikánová, marketingový a public relations ředitel nové společnosti firem TeleDanmark a společností Če ské radiokomunikace, v rozhovoru pro týdeník EURO uvedla, že o personálním obsazení tohoto nového podniku zatím není schopna podat jakékoliv informace. Podle televize Nova mají v nejbližší době na funkce rezignovat dva členové představenstva SPT Telecom. Uvol- něná místa pak podle Novy doplní Ota Filipec a Přemysl Klíma.

CIF24

Na funkci generálního ředitele by pak rezignoval Svatoslav Novák, za což by mu odměnou bylo ponechání členství v představenstvu. Nové představenstvo by poté mělo zvolit Otu Filipce předsedou představenstva a Přemysla Klímu novým gene- rálním ředitelem.

Klíma byl podle obchod- ního rejstříku členem sta- tutárních orgánů dvanácti společností (například První česká informační a teleko- munikační, INCEL, DATTEL, Dattelkabel a další), které většinou podnikají v telekomunikačním byznysu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).