Menu Zavřít

DÁNOVÉ CHTĚJÍ BRITSKÝ BASS

23. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Carlsberg

LONDÝN (Reuters, Dow Jones) – Dánský pivovarnický koncern Carlsberg se chystá převzít pivovarnickou divizi britského koncernu Bass, jejíž součástí je i skupina Pražské pivovary. Zprávu přinesly agentury s odvoláním na dánský tisk. Ten píše, že informaci o další rozehrané partii ve hře o evropský trh piva však odmítli představitelé britské společnosti komentovat. Omezili se pouze na prohlášení, že o tom, jak se připravuje prodej jejich pivovarnické divize, budou informovat koncem května, kdy Bass zároveň uveřejní hospodářské výsledky.

EBF24

Společnost Carlsberg, světová osmička v oboru, Britům za pivovarnickou divizi údajně nabízí pětadvacet miliard dánských korun (tři miliardy USD). V souboji o druhého největšího výrobce piva v Británii Carlsberg zřejmě zkříží meč s nizozemským Heinekenem coby evropskou jedničkou. Vítěz by mohl být znám už na počátku června, jak sdělil dánský tisk.

Skupina Bass v posledních letech značně rozšiřuje své aktivity v cestovním ruchu, který je mnohem výnosnější než vaření piva.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).