Menu Zavřít

Depeche Mode na černo

10. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Kultura a zábava ing.

EBF24

Koncert britské skupiny Depeche Mode 25. června ve slávistické multifunkční Synot Tip Aréně v pražském Edenu proběhl bez povolení hygienické služby. Pořadateli koncertu, agentuře Live Nation, za to hrozí tučná pokuta. „Hygienická služba kvůli nesplněným hlukovým limitům pořádání koncertů na fotbalovém stadionu Slavie Praha v Edenu nepovolila ani před 22. hodinou. Takže se tu tyto druhy akcí nesmějí vůbec konat. Proto s pořadatelem koncertu Depeche Mode v nejbližší době zahájíme správní řízení,“ řekl týdeníku EURO mluvčí městské části Praha 10 Jan Charvát. Pořadateli dle něj hrozí pokuta v řádu statisíců korun, protože stadion Slavie Praha má kolaudaci jen na fotbalová utkání.
Oficiální stanovisko agentury Live Nation se získat nepodařilo, neboť mluvčí firmy Petr Novák pobývá na dovolené. Zástupci agentury týdeníku EURO pouze sdělili, že žádnou sankci nečekají, protože koncert byl ukončen před 22. hodinou, tedy před započetím nočního klidu. Na vystoupení Depeche Mode do Synot Tip Arény přišlo 32 tisíc fanoušků. Zda případná sankce pořadatele akce a jeho profit z ní citelně ovlivní, není jasné, protože agentura Live Nation finanční výsledky ze svých jednotlivých akcí nezveřejňuje.
Kolaudace Synot Tip Arény pouze pro fotbalová utkání značně komplikuje projekt Edenu jako multifunkčního stadionu, kde se s výnosy z koncertů a dalších kulturních akcí jako s významným příspěvkem počítalo.
„Stále čekáme na návrh majitele stadionu, tedy společnosti E Side Property ohledně prodeje části společnosti, do které by E Side převedla nemovitý majetek edenského areálu. Naši zastupitelé o případné koupi podílu již rozhodli, jsme připraveni jednat. Míč je nyní na straně E Side. Absence možnosti pořádat v areálu koncerty a další akce však pro nás samozřejmě bonitu Synot Tip Arény snižuje,“ dodal Charvát.
Marketingová ředitelka společnosti E Side Kristýna Svobodová však vidí záležitost jinak: „Podle našeho právního výkladu obdrženého kolaudačního rozhodnutí není pořádání akcí na stadionu, mimo fotbalových, kromě zmíněné 22. hodiny pro ukončení akce dále omezeno.“
Záležitost vstupu Prahy 10 do projektu E Side pak Svobodová zcela popírá, i když v roce 2006 bylo sepsáno memorandum o vzájemné spolupráci s městskou částí Praha 10 a akciovými společnostmi SK Slavia Praha – fotbal a Bohemians 1905. „E Side neuvažuje o prodeji části majetku, nikdy o převedení nemovitého majetku s nikým nejednala a nejedná,“ uvedla pro týdeník EURO Svobodová.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).