Menu Zavřít

Dienstl pohledávky nakonec neprodal

5. 5. 2006
Autor: Euro.cz

EC Group

WT100

PRAHA (il) - Společnost EC Group, která začátkem roku 2006 vypsala tendry na velkou část svých pohledávek v celkové hodnotě přibližně dvaceti miliard korun, se kvůli nízkým nabídkám rozhodla neprodávat. Vyplývá to z informací týdeníku EURO.
Je to překvapivý krok, neboť trh s pohledávkami je v současné době nahoře. Na druhé straně pro společnosti, jako je EC Group, dlouhodobé držení pohledávek není výhodné, protože náklady na jejich financování jsou vysoké (zhruba patnáct procent p. a., ne-li více). Nabízené portfolio bylo rozděleno do dvou částí (konkurzních a nekonkurzních) a do obou výběrových řízení se přihlásili obvyklí soutěžící o balíky pohledávek v Česku, jako například General Electric (GE), AB – Credit ze skupiny PPF či Deutsche Bank. Nabídky se podávaly do 31. března. Týdeník EURO má informace, že ani jedna nedosáhla výše (nejvíce údajně nabídla GE), která by byla pro prodávajícího přijatelná.
EC Group ovládají Pavel Šimek a bývalý člen finanční skupiny Motoinvest Jan Dienstl. Nabízené pohledávky pocházejí zejména z portfolia České konsolidační agentury (ČKA), Agrobanky Praha, a. s. v likvidaci, Ekoagrobanky, a. s. v likvidaci, Union Banky, a. s. v likvidaci, AGB–leasingu Praha, a. s. v likvidaci, společnosti IMOB, Arta Real a dalších. Mezi věřitele patří nejen firma EC Group, ale i její společnosti zaregistrované na Kypru či v Nizozemsku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).