Prvně jsem sem přijela ze zvědavosti. Chtěla jsem si ověřit, zda tu vážně najdu všechna ta umělecká díla, o nichž jsem se doslechla. A opravdu, každý fanoušek umění si tu musí připadat jako v ráji. Může si prohlédnout ikonická díla jako Anthrafuchsone od Damiena Hirsta nebo Mony Lisy od Andyho Warhola. Hotel zvenku ladně podpírají sochy od Davida Černého, na recepci visí Jean-Michel Basquiat, na chodbách potkáte třeba Gerharda Richtera, a dokonce i ve spa budete relaxovat vedle Henryho Moora. Především fakt, že všechna díla jsou originály, vzbudil při otevření Miury rozruch.
Na Čeladnou se jezdí během sezony hlavně za golfem a v Miuře na hřišti v podstatě bydlíte.
Nicméně i v zimě je tu co dělat. Respektive nedělat: v krásném designovém spa vydržíte nekonečně dlouho jen odpočívat. Prostorná vířivka, potemnělé relaxační místnosti, sauny, parní lázně, a to vše vytvořené s citem pro detail. V tomto wellness nejste rušeni žádnými zbytečnými vjemy a můžete se soustředit jen na sebe.
K hotelu patří i špičková restaurace pod vedením šéfkuchaře Michala Götha. Z lokálních surovin tu vytváří pokrmy, které evokují tradiční regionální jídla, nicméně způsobem přípravy, kombinací chutí a servírováním je posunul na vyšší úroveň. Třeba taková kyselica, v níž klasické suroviny, jako jsou slanina a kyselé zelí, překvapivě doplňuje nakládaný zázvor, je jedním z mnoha důvodů, proč se do Miury podívat.
Je to přesně ten hotel, který je cílem vašeho výletu, nikoli pouhým ubytováním. Můžete tu strávit víkend, aniž byste opustili areál, a ani tak možná všechno nestihnete. Tak proč nepřijet na delší dobu a neprozkoumat i krásy okolních beskydských kopců?