Menu Zavřít

Do tuzemska míří Fastbox

17. 9. 2010
Autor: Euro.cz

Autoservisy

WT100

Na český automobilový trh vstoupí ještě letos na podzim rakouská síť rychloservisů Fastbox. Do konce roku chce otevřít pět provozoven a v roce 2011 by v Česku mělo být přibližně dvanáct jejích autoservisů. Týdeníku EURO to řekl majitel sítě Fastbox Friedrich Neubauer. Kromě oprav aut hodlá firma v Česku nabídnout i prodej autodoplňků, motocyklů a jízdních kol. „Mohu potvrdit, že na přelomu září a října otevřeme v pražských Letňanech první český Fastbox, kde budou tři opravárenská místa a obchod s autodoplňky s prodejní plochou více než pěti tisíc metrů,“ řekl Neubauer týdeníku EURO.
Fastbox v Rakousku provozuje 20 provozoven převážně ve Vídni a v dalších velkých městech, kde ročně opraví 70 tisíc aut, prodá na 30 tisíc pneumatik a servisuje 25 tisíc vozů. Začátek své české expanze hodlá firma postavit na odkupu pěti rychloservisů společnosti Halfords, která se z českého trhu stáhla letos v létě. Poradcem Fastboxu při této akvizici byla advokátní kancelář Zilvarová, Ctibor, Hladký.
„O vstupu na český trh jsme uvažovali již několik let a nabídka Halfordsu odkoupit jejich aktiva toto rozhodování urychlila,“ popisuje Neubauer. Kromě prvního rychloservisu kombinovaného s obchodem v Letňanech chce majitel Fastboxu rozjet provozovnu v Praze-Čestlicích, Hradci Králové a dvě pobočky v Plzni u obchodních center. „Pro příští rok plánujeme provozovny v Liberci, Brně, Ostravě a Olomouci. Kromě toho bychom chtěli v Praze otevřít i dva až tři servisy, čistě rychloopravny bez obchodních prostor,“ uvedl Neubauer.
Náklady na rozjezd podnikání v Česku odhaduje na několik desítek milionů korun, konkrétní termín návratnosti investice si nestanovil. „V České republice se v tomto segmentu buduje trh, proto chceme budoucí zisk využít pro další expanzi, a ne rychle vydělávat peníze,“ doplňuje majitel Fastboxu.

  • Našli jste v článku chybu?