Menu Zavřít

DOSTÁVAJÍ SE ZE ZTRÁT

26. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Válcovny plechu

EBF24

FRÝDEK–MÍSTEK (ČTK) – Akcionáři železáren Válcovny plechu rozhodli na valné hromadě 27. dubna o snížení základního jmění z 1,416 miliardy korun na 198,244 milionu. Jmenovitá hodnota akcií poklesla z tisícovky na 140 korun. Vlastníci chtějí tímto způsobem uhradit kumulovanou ztrátu ve výši 1,205 miliardy korun a dalších třináct milionů převedou do rezervního fondu na budoucí ztráty.
Válcovny plechu, které od ledna 1998 vlastní z pětapadesáti procent rovněž ztrátová Nová huť, hospodařily loni s téměř miliardovými červenými čísly při dvoumiliardových výnosech. Provozní ztráta přitom dosáhla 723,7 milionu korun a zadlužení překročilo půlmiliardovou hranici. Tajemník dozorčí rady Miroslav Nahodil tvrdí, že vývoj hospodaření negativně ovlivnily zejména nízký objem výroby, sortiment a ceny. Roční plán byl totiž splněn jen na pětapadesát procent.
Hromada rovněž schválila postup při ozdravění podniku. Nová huť totiž v lednu přestala dodávat materiál a management musí zajistit náhradní řešení. To spočívá v zavedení práce ve mzdě, než se najde nový strategický partner. Nová huť již počátkem dubna obdržela několik nabídek na prodej frýdecko–místecké firmy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).