Menu Zavřít

Dražit bude Gaudí

4. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Nemovitosti z portfolia IPB

MMF24

PRAHA (men) – Vláda souhlasila s převodem některých budov z portfolia IPB na státní instituce, které o ně projevily zájem. Tyto nemovitosti převedla ČSOB po převzetí IPB na Českou konsolidační agenturu - ČKA (EURO 3/2002).
Nový objekt získá v Liberci ministerstvo životního prostředí, v Malšovicích ministerstvo vnitra, v Jablonci Puncovní úřad. Ministerstvu financí přibude komplex budov ve Voctářově ulici v Praze-Libni. Ten agentura odkoupila za více než 337 milionů korun. Na lukrativním místě v Jindřišské ulici 34 získal dům i Úřad vlády pro Institut státní správy. Cena, za kterou tuto nemovitost ČKA odkoupila, přesáhla 88 milionů korun.
Zbylé budovy, které nebyly přiděleny žádné organizační složce státu, budou prodány ve dražbách. Ty budou podle informací týdeníku EURO uskutečňovány prostřednictvím realitní a aukční agentury Gaudí. „Harmonogram dražeb se tvoří, máme ale zájem, aby se uskutečnily co nejdříve,“ řekl Jiří Pekárek, mluvčí ČKA. Mezi budovami na prodej je i objekt na rohu Václavského náměstí a Jindřišské ulice, o který projevil zájem Nejvyšší kontrolní úřad. Jeho požadavek ale kabinet neschválil.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).