Menu Zavřít

Druhá trofej

14. 10. 2004
Autor: Euro.cz

V Plzni-Dýšině se uskutečnil český Ryder Cup

KL24

Golfovou sezonu, která v našich krajích není ani zdaleka tak dlouhá, jak by si většina hráčů přála, pravidelně uzavírá exhibiční utkání Východu proti Západu ČR. Duel dvou devítičlenných družstev složených z nejlepších českých amatérů uspořádala Česká golfová federace již posedmé, tentokrát o druhém říjnovém víkendu na nově otevřené mistrovské osmnáctce v Plzni-Dýšině. V úvodních pěti ročnících bylo družstvo Východu neporazitelné a teprve loni v Darovanském dvoře se karta obrátila směrem k Západu. Jak se zdá, okolí Plzně družstvu Západu svědčí.
Týmy se tentokrát musely obejít bez pomoci profesionálních hráčů a podle hendikepů byli mírnými favority zástupci západní části ČR. Tři z nich drželi na svém kontě plusový HCP oproti dvěma hráčům z Východu. Nejpočetnější ekipy v družstvech měly golfové kluby z Čechie, Erpetu a Ostravy, z nichž byl každý zastoupen třemi reprezentanty.
Průběh sobotních čtyřher na jamky a na rány byl vyrovnaný, vedení o bod se odpoledne ujal Západ (4,5 : 3,5). Neděle nabídla velkou singlovou bitvu, z níž nakonec vítězně vyšli loňští obhájci (10,5 : 6,5). Ani stoprocentní tříbodová úspěšnost Romana Svobody družstvu Východu nestačila. Bodově nejúspěšnějšími hráči se vedle Svobody stali Petr Němeček a Ondřej Lébl, kteří donesli maximální možný zisk týmu Západu, cenných bylo i 2,5 bodu od Petra Niče. Nový rekord plzeňského hřiště v hodnotě paru 71 ran ustanovil Petr Němeček.

  • Našli jste v článku chybu?