Menu Zavřít

DUFERCO MÁ ZÁJEM

26. 9. 2001
Autor: Euro.cz

Nová huť a Vítkovice

OSTRAVA – Po dlouhém čase oťukávání dorazily minulý týden na ministerstva financí i průmyslu a obchodu oficiální dopisy od švýcarské obchodní společnosti Duferco. Právě tato společnost je v současnosti jediným známým zájemcem o koupi ostravské Nové hutě.

CIF24

Prezident a spolumajitel největšího evropského tradera se železem Bruno Bolfo v nich nabízí ministrům Grégrovi a Mertlíkovi schůzku, na nichž by mohli společně probrat varianty revitalizace Nové hutě a Vítkovic. „Máme dobré zkušenosti s privatizací a restrukturalizací metalurgických kapacit v Evropě a ve světě. Jako obchodní partner českých výrobců oceli podrobně monitorujeme vývoj v Nové huti Ostrava a rádi bychom vyjádřili náš zájem o restrukturalizaci Nové huti a Vítkovic, píše Bolfo.

Dopisy z Lugana přišly na české úřady krátce předtím, než předseda Poslanecké sněmovny Václav Klaus odcestoval do Ostravy na jednání s představiteli hutí. Právě tam 11. května šéf občanských demokratů diskutoval o možném spojení vysokopecního závodu největší české ocelárny s vítkovickou divizí, která válcuje ploché výrobky. Výkonný ředitel a předseda představenstva Vítkovic Václav Novák naznačil, že by takové propojení mohlo být výhodné pro současné majitele hutí, region a s nejvyšší pravděpodobností i pro potencionálního kupce.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).