Menu Zavřít

Dvě pohromadě

23. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Mobilní operátoři

WT100

PRAHA (oh) – Od prvního června mohou zákazníci mobilního operátora Eurotel využívat službu dvou telefonních čísel na jedné SIM kartě. Produkt pod názvem Kombi karta umožňuje být dostupný na obou telefonních číslech a volat z jednoho podle toho, na které je uživatel „přepnutý“. Karta pozná, pokud je jedno číslo neaktivní a přesměruje hovor na druhé aktivní. Služba tak umožňuje klientům, kteří mají služební i soukromé číslo od Eurotelu, používat jen jeden telefon.
Kombi karta je dostupná pro každého tarifního uživatele Eurotelu, druhé číslo může být rovněž tarif, ale také předplacená karta Go. Pro každé číslo existuje vlastní účet, každé tak může být placeno zcela zvlášť. Za samotné přesměrování hovorů se kromě 25 korun za zapnutí či vypnutí služby neplatí nic.
Konkurenční operátoři zatím podobný produkt nenabízejí. Igor Přerovský z Oskara je toho názoru, že po takové službě není dostatečná poptávka, T-Mobile se podle mluvčího Jiřího Hájka rozhodl pro jiné produkty. „Kapacita SIM karty je omezená, na úkor takové služby bychom museli z karet například odstranit bankovní aplikaci,“ vysvětlil.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).