Menu Zavřít

E.ON posiluje

9. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Karel Dietrich-Nespěšný

KL24

BRNO (rů) – Německý koncern E.ON prosadil do představenstva Jihomoravské energetiky jednoho ze svých lidí, Karla Dietricha-Nespěšného (38). Manažer, který má za sebou praxi v německé distribuci, nahradil od 24. dubna odstupujícího člena představenstva a dřívějšího ředitele divize Správa sítě Ladislava Lorence.
Po Lorencově odvolání z vedení společnosti se do funkce ředitele divize Správa sítě posunul od začátku května dřívější ředitel divize Služby pro síť Jiří Šteidl. Na jeho původní místo byl jmenován dosavadní vedoucí odboru řešení síťových ztrát Zdeněk Dadák.
Dietrich-Nespěšný vystudoval vysokou školu ekonomickou ve Würzburgu. Pro německou energetickéu firmu Bayernwerk (nynější E.ON) pracoval od roku 1998 v distribuční společnosti EVO. V listopadu roku 1999 přešel do české pobočky koncernu, společnosti E.ON Bohemia. V Česku se věnoval přípravě distribuce na otevírání trhu. Zaměstnancem Jihomoravské energetiky je už od začátku minulého roku a zastává funkci ředitele sekce Strategie. Nespěšný je ženatý, bezdětný a má trvalé bydliště v Erlangenu u Norimberka. Německý E.ON ovládá Jihomoravskou energetiku těsnou nadpoloviční většinou. E.ON Energie AG disponuje hlasovacími právy, jež odpovídají podílu 44,89 procenta na základním jmění, rakouská Energie AG Oberösterreich drží hlasovací práva k podílu ve výši 5,23 procenta. „Obě tyto společnosti jednající ve shodě tak překročily 50procentní hranici podílu na hlasovacích právech Jihomoravské energetiky,“ uvádí se na webové stránce Jihomoravské energetiky.

  • Našli jste v článku chybu?