Menu Zavřít

EET po vietnamsku

20. 2. 2017
Autor: Euro.cz

Glosa Majitelé nemovitostí pronajímající nebytové prostory vietnamským obchodníkům se v poslední době setkávají s naléhavými žádostmi svých nájemníků na změnu smlouvy, která by nově měla znít na čerstvě založenou společnost s ručením omezeným. Zlé jazyky tento trend dávají do souvislosti s elektronickou evidencí tržeb, která zatíží k počátku března celý maloobchod.

MMF24

Nové eseróčko má totiž tu povinnou čest nově zažádat finanční úřad o zařazení mezi plátce DPH, kterým dávno byl původní vietnamský živnostník. Berňák však příslušné DIČ dnes jen tak někomu neudělí, a pokud Vietnamec uvede, že prodává také řepkový olej, tak ho podle současné praxe zřejmě nedostane nikdy, i když půjde ve skutečnosti o Ceresol.

Problémů s DPH tak bude přinejmenším na rok zbaven a s příjmovkou si ve spolupráci s pružnými velkoobchodníky ze Sapy také poradí. Bude to něco stát, ale určitě budou levnější než Babiš. A když nakonec kontrola přece jen něco vydoluje, tak se ukáže, že „jednatel Nguen už tu nebýt, on v Hanoji a už nevrátit“. A v krámě bude operovat zcela jiná s. r. o.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).