Menu Zavřít

EMA espresso bar

26. 6. 2017
Autor: Euro.cz

EMA má stále vše, co lze od dobře fungujícího espresso baru očekávat. Dobrou kávu i milý personál

EMA u pražského Masarykova nádraží prošla za poslední rok pořádnými personálními změnami. Známé tváře sympatických baristů zmizely do zahraničí nebo třeba do Brna a nahradily je jiné. Po krátkém zapracování jsou ale noví členové týmu podobně usměvaví a efektivní jako jejich předchůdci.

EMA je klasickým espresso barem, který není koncipovaný na dlouhé vysedávání u kávy. Po většinu dne je tam plno a rušno. Vzhledem k bezprostřední blízkosti administrativních prostor Florentina se často tvoří fronta jak u pokladny, tak u kávovaru na výdej káv s sebou. Místo k sezení si můžete vybojovat u dlouhého společného stolu, na kterém najdete květiny, džbány s vodou a skleničky. A také noviny. Wi-Fi tu není, a tak se můžete zabavit konverzací s ostatními nebo četbou denního tisku. Pokud budete chtít přece jen trochu soukromí, zkuste obsadit nejpopulárnější místo podniku ve skleněném výklenku za výlohou. V tzv. „office“ budete sice ze všech stran vidět, ale stejně si budete připadat jako ukrytí před celým světem. Jakkoli se kavárna zdá prakticky neustále plná, většinou se nějaké místo uvolní ještě předtím, než je káva hotová.

V EMA espresso baru připravují kávu zejména z evropských pražíren, často z německé JB Kaffee. Občas tu můžete narazit na velmi zajímavé kávy ze severských pražíren a zrna vám tu v jakémkoli množství odváží i na doma. Dobře připravené espreso a od něj odvozené nápoje tu jsou standardem, stejně jako alternativní metody přípravy kávy. Budete-li mít chuť na filtr, ale málo času, dejte si už hotové batch brew, protože čekání na aeropress nebo drip je někdy delší, než byste chtěli. Na kvalitu kávy se tu ale můžete spolehnout.

Chybět vám nebude ani jednoduché, leč dobře promyšlené a především chutně připravené jídlo, tady můžete posnídat, posvačit a vlastně i poobědvat. Každý den je k dispozici polévka, stálá nabídka sendvičů a chlebů k zapečení, stejně jako proměnlivá nabídka sladkostí, ve které ovšem nikdy nescházejí vyhlášené buchty a ovocné koláče s drobenkou. Alespoň jeden druh sladkého bývá vždy bezlepkový.

bitcoin_skoleni

A když už se tu rozsedíte, můžete si dát pivo nebo skleničku vína či cideru. Ochutnat nezapomeňte ani irskou kávou, tahle klasika nikdy nezklame a vylepší jakýkoli den, stejně jako affogato – espreso s kopečkem zmrzliny.

EMA espresso bar ? Na Florenci 3, Praha 1 ? t: 730 156 933 ? e: ema@prague.coffee ? www.emaespressobar.cz

  • Našli jste v článku chybu?