Menu Zavřít

Energetický holding J&T a Kellnera vydělal přes půl miliardy

30. 7. 2010
Autor: profit

Energetický a průmyslový holding (EPH) J&T a Petra Kellnera dosáhl loni čistý zisk 522 milionů korun. Tržby činily 7,22 miliardy Kč.

Autor: Martin Siebert

CIF24

Téměř čtyřmi miliardami korun se na tržbách podílel prodej elektřiny, plynu a tepla. „Při posuzování zveřejněných ekonomických dat je nutno zohlednit fakt, že na konci roku 2009 nebyla do Energetického a průmyslového holdingu vložena všechna aktiva. Současně je třeba vzít do úvahy, že aktiva byla do holdingu začleňována postupně a byla součástí holdingu jen malou část roku,“ uvedl ředitel komunikace EPH Martin Maňák. Značný dopad podle něj mělo i vstupní přecenění majetku při včleňování do holdingu.

EPH zahrnuje více než 20 podniků působících v oblasti výroby elektřiny a tepla, obchodu s elektřinou nebo například energetických montáží. Mezi největší akvizice holdingu patří společná investice s tuzemskou energetickou firmou ČEZ do německých hnědouhelných dolů Mibrag. Vlastníky EPH jsou finanční skupina J&T (40 procent), Kellnerova investiční skupina PPF spolu s Generali (40 procent) a manažer Daniel Křetínský (20 procent).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).