Menu Zavřít

Energická otevřenost

28. 3. 2002
Autor: Euro.cz

Paegas Signum Temporis

MMF24

PRAHA (tpk) – Každoročně udílenou cenu za informační otevřenost Paegas Signum Temporis, s níž se pojí i finanční ocenění, získala za rok 2001 elektrárenská společnost ČEZ. Na druhém místě skončil Český Telecom a na třetím České radiokomunikace.
Hodnocení společností usilujících o hlavní cenu probíhá třístupňově. Prvním krokem je rozeslání přibližně tisíce e-mailů odborné veřejnosti a zástupcům tisku, následuje posouzení zástupci institucí, jako je Burza cenných papírů Praha, Komise pro cenné papíry, Asociace penzijních fondů či Asociace pro kapitálový trh. Konečné výsledky potom vyhodnocuje odborná komise soutěže. Kritérii pro hodnocení jsou celková důvěryhodnost společnosti, kvalita informování akcionářů a veřejnosti a úroveň prezentace firem v médiích se zaměřením na finanční informace, včetně úrovně využití nových technologií.
Kromě hlavní ceny byla také udělena doprovodná ocenění, a to ve třech kategoriích: Finanční produkt roku 2001, Nejúspěšnější manažer fondu a Akcie roku 2001.
Jako nejlepší produkt byl vyhlášen Online banking společnosti eBanka, přičemž tato kategorie je věnována nejprogresivnějším finančním službám s využitím moderních telekomunikačních a internetových technologií.
V soutěži o nejúspěšnějšího manažera fondu, jejíž výsledky jsou vypočítávány podle stanovených kriterií relativní výkonnosti a volatility českých otevřených podílových fondů, zvítězila dvojice manažerů z fondu IKS Dluhopisový Patrik Hochmal a Ondřej Král. Poslední z doprovodných ocenění - Akcie roku - získaly za nejvyšší poměrný nárůst hodnoty s minimální volatilitou akcie Philip Morris ČR, jejichž cena stoupla během minulého roku o šedesát procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).