Menu Zavřít

Estetická chirurgie na sjezdovce: Vítek se vrhá na zdravotnictví

29. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Byznysmen Radovan Vítek si švýcarské luxusní středisko Crans-Montana oblíbil už před lety. A zdá se, že náklonnost je oboustranná, minimálně podle švýcarského tisku, který nadšeně vítá jeho miliardové investice do lanovek a lyžařské infrastruktury.

Teď mají Vítkovy soukromé investice, které nespadají pod jeho skupinu CPI Property Group, pokračování. „Po investicích do vlekařské společnosti (CMA), horských restaurací a obchodů se sportovním vybavením se Radovan Vítek pouští do zdravotnictví,“ řekl týdeníku Euro jeho mluvčí Jan Burian.

Ve spolupráci se švýcarskými lékaři vybuduje moderní koncept zdravotnického zařízení se zaměřením na pohybovou a estetickou medicínu. První pacienti navštíví kliniku letos na podzim, přičemž bude k dispozici i místním obyvatelům. Podle Buriana projekt v prvním roce počítá se dvěma tisíci zákroků, o rok později až šesti tisíci. „Investice do kliniky přesáhne deset milionů švýcarských franků (251 milionů korun),“ dodává.

Realitní investor Vítek dosud v Crans-Montaně proinvestoval téměř sto milionů švýcarských franků (2,5 miliardy korun), především do společností CMA a CMA Immobilier. „Bez nadsázky lze konstatovat, že se Crans-Montana stala jeho druhým domovem,“ říká Burian. Vítek již před časem ve švýcarském středisku začal budovat rozsáhlý projekt pětihvězdičkového hotelu, hotelové rezidence i standardního bydlení, díky němuž na úpatí sjezdovek Merignou-Cry d’Er vznikne nová obytná čtvrť. Spolu s předsedou představenstva CMA Philippem Magistrettim postupně budují zázemí, které nabídne služby především turistům.

Crans-Montana je lyžařské středisko v centru švýcarských Alp na jihozápadě země, ve francouzsky hovořící části kantonu Valais. Patří mezi nejluxusnější, spolu s Davosem, Svatým Mořicem, Verbierem a Zermattem.


O aktivitách CPI dále čtěte:

Vítkova CPI prodala obří park u Bratislavy

Vítek prodal kanceláře v Brně

WT100

CPI zmodernizuje obchodní centrum IGY za 750 milionů

Radovan Vítek (Zdroj: ČTK)


  • Našli jste v článku chybu?