Menu Zavřít

Euro se vůči dolaru vyšplhalo nejvýše od srpna 2015

25. 7. 2017
Autor: Profimedia.cz

Euro se dnes vůči dolaru vyšplhalo až na 1,1711 USD, tedy na nejvyšší úroveň od srpna 2015. Jednotnou evropskou měnu podpořily příznivé údaje o vývoji podnikatelské nálady v Německu, které je největší ekonomikou v eurozóně.

Dolarový index, jenž měří výkon dolaru k šesti hlavním světovým měnám, se dnes dostal na nejnižší úroveň od loňského června. Od začátku letošního roku již ztrácí více než osm procent, napsala agentura Reuters.

Ve Spojených státech dnes začíná dvoudenní zasedání americké centrální banky (Fed). Očekává se však, že banka tentokrát ponechá své úrokové sazby beze změny. Na červnovém zasedání Fed svůj základní úrok zvýšil o čtvrt procentního bodu do rozpětí 1,00 až 1,25 procenta.

Vývoj kurzu eura k dolaru

EBF24

Investoři jsou nyní obezřetnější ohledně krátkodobých vyhlídek ekonomiky Spojených států, zatímco jejich optimismus ohledně hospodářského vývoje v eurozóně roste. Mnichovský institut Ifo dnes oznámil, že podnikatelská nálada v Německu v červenci pokračovala v růstu a nečekaně vystoupila na nový rekord.

Přečtěte si také:

Daně podle Trumpa. Američané stráví jejich vyplňováním devět miliard hodin za rok

Díky, Donalde. Zvolení Trumpa vyneslo ČNB 17 miliard

Trumpova neúspěšná reforma stlačila dolar na 14měsíční minimum


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).