Menu Zavřít

Exekutoři přicházejí

1. 8. 2003
Autor: Euro.cz

Více než stomilionový dluh byl důvodem

PRAHA (flp) – Více než stomilionový dluh, který má Fischer, s. r. o., u Komerční banky, byl pro soud Prahy 1 dostatečným důvodem, aby na společnost vydal exekuční příkaz. Vzápětí poté začal soupis majetku firmy. Dalších téměř čtyřicet milionů dluží společnost bývalého senátora Václava Fischera České správě letišť a ČSA. Jednomu z nejznámějších tuzemských podnikatelů proto hrozí další exekuce.
Předmětem zájmu exekutorů se stal Fischerův majetek a problémy může mít rovněž cestovní kancelář. Letadla, která přepravují turisty největší cestovky na českém trhu, v září nevzlétnou, pokud si Fischer nenajde firmu, jež by je pojistila. Pojišťovna Allianz totiž vypověděla smlouvu další Fischerově firmě - aerolinkám Fischer Air.
O problémech Fischerova impéria se začalo hovořit před dvěma lety. Sám podnikatel to vysvětloval vyšší cenou leteckého benzinu a vysokými platbami za leasing letadel. Fischer chce problematickou situaci vyřešit vstupem zahraničního investora. Podle informací týdeníku EURO již na počátku tohoto roku projevily o Fischerovy firmy zájem některé tuzemské a slovenské finanční skupiny. Ty ale později od jednání odstoupily.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).