Menu Zavřít

EXPONÁT ZEMAN

24. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Euronotes

WT100

Bývalý místopředseda ODS Libor Novák byl zproštěn obžaloby z daňových úniků. (Nejhroznější na procesu bylo, jak někteří členové ODS odporně lžou.)

  1. Guvernér ČNB Josef Tošovský potvrdil, že se uchází o post viceprezidenta EBRD. (Asi nechce asistovat u pádu jedné banky. To už tady jednou bylo.)
  2. Tři dny před tímto oznámením se deník Právo zeptal Vladimíra Mlynáře, který před dvěma lety patřil mezi nejbližší spolupracovníky premiéra Tošovského, co této zprávě říká. Poslanec odpověděl: „Myslím, že je to nesmysl. (Vláďo, vzpamatuj se, když nebudeš patřit mezi dobře informované politiky, média o tebe ztratí zájem!)
  3. Po triumfálním koncertu v Rusku zaznamenal Karel Zombie Gott úspěch i v Německu. (V obou zemích současně se takové přízni naposledy těšil Lenin.)
  4. Premiér Zeman dostal od soudu pokutu 20 tisíc korun, protože se už dva roky nechce omluvit za lži, které pronesl na adresu Jozefa Wagnera. (Politik, který takto pohrdá českou justicí, otevřel v Hannoveru Národní den ČR. Vydařený exponát.)
  5. Moderátor pořadu ČT V pravé poledne Roman Prorok byl pro neschopnost odvolán. (Kdo jej zaměstná? TV3, MF Dnes, Becherovka nebo US?)
  6. Soudce T. P. Jackson rozhodl o tom, že se Microsoft má rozdělit na dvě části. Novináři varují politiky, aby si uvědomili, že monopol v New Economy se stává spíše pravidlem než výjimkou. (Takže která firma půjde po Microsoftu před soud?) * Kulturní výbor sněmovny a její mediální komise odložily projednávání zákona o rozhlasovém a televizním vysílání proto, že poslanci prý nevědí, kterou verzi zákona mají vybrat. (Pane Železný, pane Fleischmanne, řekněte jim to!)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).