Menu Zavřít

Facility koupila Consulting ČS

5. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Poradenství Mgr.

MMF24

Poradenská společnost Facility koupila minulý týden od České spořitelny 100procentní podíl ve firmě Consulting České spořitelny (CČS). Transakce, jejíž cena nebyla zveřejněna, oficiálně proběhne k 1. lednu 2009.
„Díky této akvizici získáme rozsáhlé zkušenosti z bankovního sektoru a hlubší expertízu v oblasti oceňování, která nám umožní účinněji v této oblasti konkurovat mezinárodním auditorským firmám,“ řekl David Pirner, zakladatel, partner a jediný akcionář společnosti Facility, která se koupí CČS posune mezi nejvýznamnější hráče na českém poradenském trhu.
Hlavním důvodem k prodeji na straně České spořitelny byl fakt, že dosavadní vlastnická struktura CČS neumožňovala další rozvoj firmy při poskytování služeb na volném trhu poradenství. „Proto jsme se rozhodli najít strategického partnera“, uvedl Petr Hlaváček, předseda dozorčí rady Consulting ČS a člen představenstva ČS.
Facility, jež poskytuje služby management consultingu, byla založena v roce 2002. V současné době má pobočky v ČR a SR, působí ovšem i v dalších zemích Evropy, mimo jiné v Německu, Rakousku, Polsku či Rusku. Realizovala již přes 350 projektů pro více než 100 klientů jak ze soukromého, tak veřejného sektoru.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).