Menu Zavřít

Finance

31. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Vláda přijala eurostrategii

Vládní kabinet schválil aktualizovanou strategii ČR pro vstup do eurozóny, která proti předchozím verzím neobsahuje možný termín přijetí eura. „Vzhledem k tomu, že původní strategie nebyla naplněna, vláda ve spolupráci s ČNB zpracovala dokument, jenž zohledňuje domácí i zahraniční vývoj od doby schválení původního textu, ke kterému došlo v říjnu 2003, a charakterizuje schopnost české ekonomiky fungovat v rámci eurozóny,“ uvedla mluvčí ministerstva financí Veronika Hovorková. A doplnila: „Hlavní překážkou pro splnění maastrichtských kritérií zůstává nekonsolidovaný stav veřejných financí.“

Atlantik FT vydělal o třetinu více

Nebankovní obchodník s cennými papíry Atlantik FT, jenž patří pod skupinu KKCG Karla Komárka, vykázal za první letošní pololetí čistý zisk 115 milionů korun, což představuje meziroční nárůst o 35 procent. Společnost uvádí, že je nejúspěšnějším obchodníkem s cennými papíry v zemi. Na pražské burze zobchodovala za pololetí akcie v úhrnné hodnotě 81 miliard korun.

Raiffeisenbank slaďuje úroky

V rámci postupného slučování Raiffeisenbank a eBanky došlo od 1. září ke sjednocení jednotlivých pásem a úročení termínovaných vkladů. Úrokové sazby korunových, eurových a dolarových termínovaných vkladů Raiffeisenbank a eBanky jsou nově shodné. Zároveň došlo k navýšení úročení termínovaných vkladů i spořicích účtů. U korunových termínovaných vkladů se úrokové sazby zvyšují až o 0,70 procentního bodu až na 2,65 procenta.

CIF24

Asistenční nabídka od Axy

Axa penzijní fond nabízí všem členům Axa Clubu zdarma asistenční službu v hodnotě 49 tisíc korun ročně. Klienti tak bezplatně získávají pomoc v případech nečekaných událostí, jako jsou odstranění příčiny havárie v domácnosti, odborné otevření zabouchnutých dveří, náhradní ubytování v důsledku havárie nebo právní poradenství při sousedských sporech a odpovědnosti za škodu.

  • Našli jste v článku chybu?