Menu Zavřít

Finance

1. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Hypotéka pro dvě generace
Hypoteční banka prodlužuje od 1. prosince maximální dobu splácení hypotéky na 40 let, a nabízí tedy nejnižší splátky na českém trhu. Dosud bylo možné v Česku získat hypotéku maximálně na 30 let. Zároveň banka zvyšuje hranici věku, do které je nutné úvěr splatit, a to ze 65 na 70 let.

Vyplatí klienty zkrachovalých brokerů
Česká spořitelna vyplatí v průběhu prosince náhrady dalším klientům KTP Quantum, Private Investors, Profin CB, Finnex a Sati. Výplata v celkové výši 5,4 milionu Kč se týká 445 klientů společností a bude provedena na základě smlouvy, kterou s Českou spořitelnou uzavřel Garanční fond obchodníků s cennými papíry.

Agresivněji do úvěrů
Komerční banka od konce listopadu umožňuje klientům, kteří mají dva a více úvěrů, snížit výši měsíčních splátek konsolidací - sloučením dosavadních úvěrů do jednoho, a to zároveň s možností zvýšení objemu tohoto úvěru při zachování současné výše splátky. Dalším krokem, kterým chce banka přilákat více retailových klientů na úvěry, je zvýšení limitu spotřebitelských úvěrů poskytovaných bez nutnosti jejich zajištění ze současných 150 tisíc na 250 tisíc korun.

EBF24

Přesídlil z Londýna do Prahy
Bankéř Vladimír Šolc (35) nastoupil do české pobočky Deutsche Bank do pozice ředitele odboru Global banking. Šolc předtím řadu let pracoval v investiční bance Credit Suisse First Boston, kde byl od roku 2001 členem představenstva. Při privatizaci Českého Telecomu byl členem týmu CSFB, který radil státu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).