Menu Zavřít

Finance

21. 9. 2007
Autor: Euro.cz

krátce

ING Konto spravuje 16 miliard

Holandské finanční skupině se v Česku daří. ING konto přitáhlo během pěti měsíců 75 tisíc klientů. „V rámci těchto účtů nám klienti svěřili již více než šestnáct miliard korun,“ poznamenal Libor Vaníček, manažer přímé distribuce ING pro Českou a Slovenskou republiku. ING konto je spořicí účet s úrokem 2,25 procent. Ze statistik ING vyplývá, že si majitelé těchto kont ročně přijdou na zhruba pět tisíc korun.

Česká spořitelna zvýhodnila vklady

Česká spořitelna (ČS), banka s největším počtem klientů v zemi, zvedla úročení vkladu svých klientů. Z původních 1,75 poskytuje majitelům účtů úroky z vkladů ve výši 2,5 procenta. ČS rovněž změnila pětiletou fixaci hypoték.

Nasdaq bude globální

Provozovatel amerického akciového trhu Nasdaq spojí síly s burzovním operátorem z Dubaje a koupí švédskou burzovní společnost OMX. Oba partneři také podniknou kroky k vytvoření předního globálního finančního trhu tím, že budou vzájemně investovat do svých akcií a Borse Dubai navíc koupí podíl Nasdaq na londýnské burze LSE.

CIF24

Firmy přispívají na penze

Téměř polovina firem v Česku přispívá plošně svým zaměstnancům na penze. Vyplývá to z průzkumu Penzijního fondu Komerční banky (PF KB). „Příspěvek zaměstnavatele je v současnosti sjednán u přibližně čtvrtiny všech uzavřených smluv v ČR. Lze očekávat, že se tento podíl bude zvyšovat spolu s tím, jak začnou výhod penzijního připojištění využívat také menší zaměstnavatelé a živnostníci,“ uvedl předseda představenstva a výkonný ředitel PF KB Pavel Jirák. Příspěvek na penzi prý berou zaměstnavatelé jako významný motivační nástroj, který snižuje fluktuaci zaměstnanců.

All-inclusive konto

Citibank představila nový druh účtu. Za poplatek 99 korun měsíčně získají klienti zdarma kreditní kartu, neomezený výběr z bankomatu a jakékoli množství odchozích plateb. Majitel účtu má rovněž zdarma internetové bankovnictví. „Jedná se o ojedinělý balíček služeb typu all inclusive“, prohlásil Bert Pijls, ředitel retailového bankovnictví Citibank.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).