Menu Zavřít

Finance

31. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Solus prudce roste

Od přechodu na online verzi negativního klientského registru odeslaly členské společnosti sdružení Solus do registru již více než pět milionů dotazů. Jedná se o banky, nebankovní finanční instituce a mobilní operátory. Jen v prvním čtvrtletí letošního roku poskytl negativní online registr fyzických osob 630 570 odpovědí. Proti stejnému období loňského roku to znamená meziroční nárůst o 123 procent.

KBC expanduje v Oceánii

KBC Asset Management převzal 51procentní podíl ve společnosti Liontamer, v předním specialistovi na strukturované investiční produkty na Novém Zélandu a v Austrálii. Po nedávném rozjezdu joint venture podniku KBC-Goldstate se sídlem v Číně je novozélandská akvizice dalším krokem k naplnění strategie zahraniční expanze KBC Asset Management mimo její hlavní trhy.

Atradius míří do Ruska

Úvěrová pojišťovna Atradius uzavřela dohodu o spolupráci s ruskou pojišťovnou AlfaStrachovanie. Ruský partner patří k pěti největším pojistitelům v zemi a je součástí Alfa Group, do které patří i největší privátní banka v Ruské federaci Alfa Bank.

EBF24

Bankám klesl čistý zisk

V prvním čtvrtletí 2007 vydělaly tuzemské banky 10,3 miliardy korun, což znamená v meziročním srovnání mírný pokles. Ve stejném období roku 2006 činil čistý zisk 10,7 miliardy. Zisk z finanční činnosti zvýšily banky meziročně o více než 1,3 miliardy korun na 30,4 miliardy.

AFAM přijal nové členy

Řádná valná hromada Asociace fondů a asset managementu ČR (AFAM) přijala za řádné členy asociace firmy Amista investiční společnost, KD Investments, Orion Capital Management, Realtia, Reico a za přidruženého člena advokátní kancelář KŠD Šťovíček.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).