Menu Zavřít

Finance

11. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

HVB Bank o třetinu ziskovější

HVB Bank meziročně zvýšila čistý zisk po zdanění o 32,3 procenta na 647 milionů korun. Celková aktiva banky tudíž meziročně vzrostla na 181 miliard. Návratnost vlastního kapitálu po zdanění se meziročně zvýšila z 12,7 na 14,4 procenta a návratnost aktiv po zdanění se zlepšila na 1,5 z 1,3 procenta. Vlastník HVB Bank, největší italská banka UniCredit, zvýšil v prvním čtvrtletí čistý zisk o 29 procent na 1,78 miliardy eur. Výsledek podpořil především silný růst na domácím trhu a ve střední a východní Evropě.

KB předčila očekávání

Komerční banka (KB) zvýšila v prvním kvartálu čistý konsolidovaný zisk o necelá čtyři procenta na 2,51 miliardy korun, zatímco loni ve čtvrtletí vykázala čistý zisk 2,42 miliardy. Výsledky jsou mírně nad očekáváním analytiků, akcie banky přesto na burze reagovaly poklesem. V závěru pátečního obchodování ale ztrátu vyrovnaly.

Zhodnocení PF České pojišťovny

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), který je největším poskytovatelem penzijního připojištění v ČR, připíše klientům za rok 2006 zhodnocení 3,3 procenta. Společnost ze svého více než miliardového zisku rozdělila zákazníkům zákonem předepsaných 85 procent, na účty klientů tedy celkem přibude rekordních 878 milionů korun.

WT100

Zájem o hypotéky roste

Ze statistiky ministerstva pro místní rozvoj vyplývá, že hypoteční banky poskytly občanům od poloviny devadesátých let hypotéky za více než půl bilionu korun. Letos by měly poskytnout hypotéky za 150 miliard korun. V roce 2006 to bylo kolem sta miliard korun.

Do fondů přibylo devět miliard

Majetek Čechů ve fondech v prvním čtvrtletí stoupl o devět miliard korun na 280,5 miliardy. Na domácí fondy připadlo 160 miliard korun a na zahraniční asi 121 miliard v české měně.

  • Našli jste v článku chybu?