Menu Zavřít

Finance

2. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Komárek silnější v asset managementu

Finanční skupina Karla Komárka se stala stoprocentním akcionářem společnosti Atlantik Kilcullen Asset Management, když odkoupila čtyřicetiprocentní minoritní podíl od Kilcullen Kapital Partners. Zároveň mění své jméno na Atlantik Asset Management.

Leasing stagnuje, splátky rostou

Skupina CAC Leasing uzavřela za loňský rok celkem 25 659 smluv, na jejichž základě profinancovala 14,8 miliardy korun - o 2,5 procenta více než v roce 2005. Většinu operací tvořil finanční a operativní leasing v objemu 13,5 miliardy korun. Významně se zvýšil podíl ostatních forem financování, podíl splátkového prodeje a úvěrů v meziročním srovnání vzrostl o 72 procent.

ČSOB si polepšila v ratingu

Ratingová agentura Moody´s zvýšila hodnocení finanční síly ČSOB z původního C- na C. Rating finanční síly je hodnocení, které nahlíží na banku, jako by byla zcela nezávislá a nemohla se spoléhat na podporu od jiného subjektu. Ke změně hodnocení došlo v souvislosti se přeměnou celkové metodologie v únoru tohoto roku. Dlouhodobý rating ČSOB od Moody´s a Capital Intelligence je na nejvyšší možné úrovni A1.

ebf - tip - debata

Vlastní výběr - radši zdarma

Portál www.bankovnipoplatky.com vyhlásil druhý ročník ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek. Tato anketa trvala více než dva měsíce a svůj názor v ní vyjádřilo přes dvacet tisíc návštěvníků webu. Po dramatickém průběhu nakonec zvítězil poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky. Hlasovalo pro něj přes 37,5 procenta návštěvníků. Na druhém místě skončil poplatek za vedení běžného účtu a na třetím místě pak poplatek za účetní položku.

Aegon chystá nový penzijní fond

Pojišťovna Aegon podá v nejbližších týdnech žádost na ČNB o licenci pro nový penzijní fond. Jeho šéfem by se dle informací týdeníku EURO měl stát Vladimír Bezděk, někdejší zaměstnanec ČNB, jenž počátkem letošního roku přešel do Aegonu. Pojišťovna informaci o založení fondu nechtěla komentovat. „Neumím si představit, že by založení fondu dávalo ekonomicky smysl,“ řekl šéf Asociace penzijních fondů a zaměstnanec ING Jiří Rusnok. Aegon loni neprojevil zájem o akvizici ani Zemského či Hornického penzijního fondu, tedy penzijních fondů, které byly v nedávné minulosti ke koupi.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).