Menu Zavřít

Finance

7. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Bankám se daří Celkový hospodářský výsledek bankovních institucí před zdaněním za první čtvrtletí meziročně vzrostl o čtrnáct procent na 13,8 miliardy korun. Všechny ostatní oblasti finančního zprostředkování vykázaly za první čtvrtletí meziroční pokles zisku.

Pošta míří do obchodů Česká pošta oznámila, že se chystá otevřít nové pobočky v tuzemských obchodních řetězcích. O užší spolupráci jedná pošta s řetězci Tesco, Ahold a Kaufland. V současnosti má pošta u hypermarketů dvanáct poboček, do konce roku jich má přibýt deset. Desítky dalších poboček se mají objevit v následujících letech.

WT100

Fond odškodní další klienty Garanční fond obchodníků s cennými papíry zahájí 10. července výplatu náhrad za nevydaný zákaznický majetek dalším klientům společností Sati, která se loni ocitla v platební neschopnosti a poté v konkurzu. Výplata v celkové výši 5,6 milionů korun se týká stovky klientů.

Maďaři míří do Ruska Maďarská OTP Bank koupí moskevskou Investsberbank za 477 milionů dolarů. OTP tak získá 96,4procentní podíl ve třetím největším ruském vydavateli kreditních karet. Operaci hodlá uzavřít v průběhu léta.

  • Našli jste v článku chybu?